ΔΕΙΤΕ: Ποια θα είναι η χειρότερη μέρα για το 2013;

Πάντως ΔΕΝ αργεί να έρθει!

ΔΕΙΤΕ: Ποια θα είναι η χειρότερη μέρα για το 2013;

Ετοιμαστείτε γιατί η χειρότερη μέρα του 2013 δεν θα αργήσει να έρθει! Αυτή θα είναι την επόμενη εβδομάδα, στις 21 Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα! Τελικά καθόλου τυχαίο που τη λένε τσαγκαροδευτέρα, ή αλλιώς «Μαύρη Δευτέρα»!

alg-woman-sad-lonely-jpg.jpg


Φυσικά αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο ψυχολόγος Κλιφ Αρναλ από τη Βρετανία, καθηγητή του Centre for Lifelong Learning του πανεπιστημίου του Cardiff. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της New York Daily News, ο Κλιφ Άρναλ υπολόγισε την πιο απογοητευτική μέρα για φέτος με βάση έναν… μαθηματικό τύπο.

david-fairhurst-370x229.jpg

Ο Βρετανός ψυχολόγος έλαβε υπόψιν του μια σειρά παραγόντων που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό. Αυτοί είναι οι καιρικές συνθήκες και το επίπεδο χρέους, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στα χρέη και στη δυνατότητα αποπληρωμής που διαθέτουμε.

Επίσης, στη μαθητική φόρμουλα του Άρναλ λαμβλάνεται υπόψη πως την 21η Ιανουαρίου έχουμε αφήσει πίσω μας τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και τις ελπίδες που γεννά η έλευση του νέου έτους μαζί με τους στόχους που θέτουμε κάθε χρόνο.

Σημειώνεται πως ο Βρετανός ψυχολόγος πρωτοδιατύπωσε τον μαθηματικό τύπο το 2005. Η Μαύρη Δευτέρα εκείνης της χρονιάς ήταν η 24η Ιανουαρίου, το επόμενο έτος η 23η του ίδιου μήνα.

Η μέθοδος του βρετανού ψυχολόγου τοποθετείται από ορισμένους μαθηματικούς στη σφαίρα της ψευδοεπιστήμης.

Ο Κλιφ Άρναλ προτείνει διάφορες λύσεις για να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται η ημέρα αυτή. Μια εκδρομή, άσκηση σε ανοιχτούς χώρους και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο θα βοηθήσουν αρκετά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top