Νέα αναγκαστική προσγείωση καθήλωσε τα Dreamliner της Boeing

Άλλο ένα πλήγμα στο νέο μοντέλο

Νέα αναγκαστική προσγείωση καθήλωσε τα Dreamliner της Boeing
Καθηλώνουν τα Dreamliner οι ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ΑΝΑ και Japan Airlines (JAL) μετά και την αναγκαστική προσγείωση σήμερα το πρωί ενός Being 787 Dreamliner της All Nippon Airways (ANA) στην Ιαπωνία, λόγω ανίχνευσης καπνού σε τμήμα του αεροσκάφους.

"Στη διάρκεια της πτήσης ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ειδοποιήθηκε για πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε ηλεκτρικό συσσωρευτή. Ερευνούμε τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε εκπρόσωπος της ΑΝΑ.

Πρόκειται για το έβδομο περιστατικό που σημειώνεται στις ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ΑΝΑ και Japan Airlines ( JAL) μέσα σε δύο εβδομάδες.

Η Nippon προχώρησε στην καθήλωση των 17 αεροσκάφων αυτού του τύπου για να τεχνικούς ελέγχους. Την ίδια απόφαση πήρε αμέσως μετά και η Japan Airlines, που έχει επτά Boeing 787 Dreamliner στον στόλο της.

Το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κατατάσσει το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην πτήση της Nippon στα «σοβαρά περιστατικά», στέλνοντας επίσης δικό του κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει το αεροσκάφος.

Στις ΗΠΑ, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε ότι στέλνει στην Ιαπωνία μια ερευνήτρια που θα ενημερωθεί για τις έρευνες. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top