Freedom House: Το 2012 επλήγη η δημοκρατία σε όλο τον κόσμο!

Απογοητευτικά τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης

Freedom House: Το 2012 επλήγη η δημοκρατία σε όλο τον κόσμο!
​Το 2012 ήταν η έβδομη κατά σειρά «κακή» χρονιά και, μάλιστα, χειρότερη από τις προηγούμενες, για την δημοκρατία και για την ελευθερία σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Freedom House, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εν λόγω οργάνωση έχει έδρα την Ουάσινγκτον, δημοσιεύει εδώ και 40 χρόνια ετήσια έκθεση με τίτλο «Η Ελευθερία στον Κόσμο», στην οποία κατατάσσει 194 κράτη σε τρεις κατηγορίες: «ελεύθερα», «εν μέρει ελεύθερα» και «καθόλου ελεύθερα», σύμφωνα με το κατά πόσο οι πολίτες τους απολαμβάνουν τα πολιτικά και ατομικά τους δικαιώματα και το αν ζουν με ασφάλεια.

Στην έκθεση του 2012, «ελεύθερες» χαρακτηρίζονται 90 χώρες, τρεις περισσότερες από το 2011, όμως 27 χώρες «υποβαθμίστηκαν», έναντι 16 που σημείωσαν σημαντική πρόοδο.

Περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι, το 43% του πληθυσμού της Γης, ζουν σε «ελεύθερες» χώρες, ενώ 1,6 δισεκατομμύρια σε χώρες «εν μέρει ελεύθερες» και 2,3 δισεκατομμύρια σε χώρες που η οργάνωση χαρακτηρίζει «καθόλου ελεύθερες».

«Για έβδομη συνεχή χρονιά, η έκθεση Η Ελευθερία στον Κόσμο δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση παρά πρόοδος στο δημοκρατικό σύστημα και τις ελευθερίες των ανθρώπων στον πλανήτη», υπογραμμίζει η οργάνωση, που καταγγέλλει «την εντατικοποίηση των διώξεων από τους δικτάτορες οι οποίοι στρέφονται κατά οργανώσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top