Τρομερό: Δίδυμα κωφά αδέλφια ζήτησαν και έκαναν ευθανασία!

Είχαν χάσει την όρασή τους και δεν άνεχαν να μην βλέπ��ι ο ένας τον άλλον

Δύο Βέλγοι δίδυμοι αδελφοί δικαιώθηκαν στο αίτημά τους να πεθάνουν μαζί επειδή δεν άντεχαν πλέον να ζουν χωρίς να μπορούν να βλέπουν και να ακούν ο ένας τον άλλον, σε μια υπόθεση που δοκιμάζει τα όρια του δικαιώματος στην ευθανασία.

Οι 45χρονοι δίδυμοι είχαν γεννηθεί κωφοί και στη συνέχεια έχασαν και την όρασή τους! Δεν μπορούσαν πλέον να επικοινωνήσουν και όπως δήλωναν, αυτό ήταν κάτι που δεν άντεχαν!

article-2261985-16EE0CCE000005DC-616_634x460.jpg
Έτσι στις 14 Δεκεμβρίου, ήπιαν ένα φλιτζάνι καφέ μαζί, αποχαιρέτησαν ο ένας τον άλλον και στη συνέχεια τους χορηγήθηκε το ενέσιμο θανατηφόρο διάλυμα. Λίγο αργότερα έφυγαν από τη ζωή!

«Δεν κέρδισαν το δικαίωμα στην ευθανασία απλώς επειδή ήταν κωφοί και τυφλοί, αλλά επειδή δεν μπορούσαν πια να αντέξο��ν ότι δεν ήταν σε θέση να δουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου τους έγινε η ευθανασία.

article-2261985-16EF864B000005DC-874_634x399.jpg
Το Βέλγιο είναι μια από τις λίγες χώρες όπου η ευθανασία είναι νόμιμη. Προκειμένου να του γίνει ευθανασία, ο ασθενής πρέπει να είναι ενήλικος, ικανός να λαμβάνει αποφάσεις και να εκφράσει κατ' επανάληψη την επιθυμία του να πεθάνει.

Θα πρέπει επίσης να υποφέρει από συνεχή και αβάσταχτο σωματικό ή ψυχικό πόνο που να μην επιδέχεται ιατρική βοήθεια. Η κατάστασή του θα πρέπει να είναι σοβαρή και ανίατη και να οφείλεται σε ασθένεια ή τραυματισμό.

«Το αφόρητο άλγος μπορεί να είναι και ψυχικό εκτός από σωματικό. Οι δύο αδελφοί ήταν αχώριστοι. Ζούσαν μαζί και έκαναν την ίδια δουλειά», είπε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι η οικογένειά τους, τους στήριξε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top