Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία

«Η υγεία δεν πωλείται, προασπίζεται»

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία

​Για μία ακόμη φορά, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν να διαδηλώσουν στη Μαδρίτη κατά του σχεδίου της περιφερειακής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση πολλών δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Ντυμένοι με τις λευκές μπλούζες τους, γιατροί και νοσηλευτές διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες το απόγευμα της Κυριακής, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Η υγεία δεν πωλείται, προασπίζεται», διέσχισαν μία από τις κυριότερες λεωφόρους της πόλης, από την πλατεία Κολόν έως το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Το προσωπικό των νοσοκομείων διαμαρτύρεται για το σχέδιο μεταρρύθμισης των περιφερειακών αρχών, που προβλέπει την απόδοση στον ιδιωτικό τομέα της διαχείρισης 27 κέντρων υγείας ή κλινικών έξι νοσοκομείων της περιοχής. Το σχέδιο εγκρίθηκε από το περιφερειακό κοινοβούλιο στις 27 Δεκεμβρίου και αναμένεται να εφαρμοστεί μέσα στο 2013.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Χαβιέρ Φερνάντες-Λασκέτι δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις αυτές «δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top