Αιματοβαμμένη επιχείρηση της Γαλλίας στη Σομαλία- Θρίλερ με το Γάλλο όμηρο

Ένας πιλότος νεκρός από επέμβαση στο Μάλι

Αιματοβαμμένη επιχείρηση της Γαλλίας στη Σομαλία- Θρίλερ με το Γάλλο όμηρο

Αβέβαιη παραμένει η τύχη του Γάλλου πράκτορα με το κωδικό όνομα Ντενίς Αλέξ, που κρατούνταν όμηρος εδώ και 3 χρόνια από Σομαλούς ισλαμιστές, μετά την αποτυχημένη επιχείρηση των γαλλικών δυνάμεων στα νότια της Σομαλίας, για την απελευθέρωσή του.

dd.jpg

Όπως ανακοίνωσε, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ο όμηρος σκοτώθηκε από τους απαγωγείς του, ωστόσο οι Σομαλοί ισλαμιστές έδωσαν την δική τους εκδοχή. Εκπρόσωπός τους μάλιστα δήλωσε ότι "οι Γάλλοι δεν πήραν αυτό που ζητούσαν" καθώς ο όμηρος δεν βρισκόταν καν στην περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο Αλέξ είναι ζωντανός και ότι οι αντάρτες θα δώσουν πληροφορίες για την τύχη του, εντός δυο ημερών.

Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και σε άλλη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι. Στην Δυτική Αφρική, έπεσε νεκρός ένας Γάλλος πιλότος με το Παρίσι ωστόσο να αρνείται ότι οι δυο επιχειρήσεις συνδέονται.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο γαλλικό έδαφος, υπό το φόβο επίθεσης ισλαμιστών, ενώ η κυβέρνηση του Μάλι έχει κηρύξει από χθες κατάστ��ση εκτάκτου ανάγκης .

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top