Σοκ: Ζωγράφος χρησιμοποίησε τέφρα από κρεματόριο σε έργο του!

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα

Σοκ: Ζωγράφος χρησιμοποίησε τέφρα από κρεματόριο σε έργο του!

Τέφρα από κλίβανο κρεματορίου του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μάιντανεκ φαίνεται να χρησιμοποίησε ένας Σουηδός ζωγράφος.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελία της πολωνικής πόλης Λούμπιν διέταξε έρευνα με αντικείμενο πιθανή βεβήλωση, κλοπή ανθρωπίνων λειψάνων ή τάφων, αδικήματα που στην Πολωνία επισύρουν έως και οκταετή ποινή κάθειρξης!

Οι κατηγορίες βαρύνουν τον Σουηδό ζωγράφο Καρλ Μίχαελ φον Χάουσβολφ, ο οποίος είχε εκθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο σε γκαλερί στο Λουντ της νότιας Σουηδίας μία σειρά από υδατογραφίες που όπως υποστηρίζει δημιούργησε χρησιμοποιώντας στάχτες διαλυμένες σε νερό, τις οποίες είχε συλλέξει το 1989 από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μάιντανεκ.

Το έργο, που αποτελείται από κάθετες πινελιές σε ένα τετράγωνο, ανακαλεί κατά τον ίδιο «τους ανθρώπους που βασανίστηκαν, μαρτύρησαν, δολοφονήθηκαν από συνανθρώπους τους κατά τη διάρκεια ενός από τους πιο αδυσώπητους πολέμους στον 20ό αιώνα».

Η έκθεση σταμάτησε μετά το κύμα διαμαρτυριών από την εβραϊκή κοινότητα του Μάλμε και κατόπιν παρέμβασης του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ.

Μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του το ζήτημα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top