Χριστόφιας: πίσω από την οικονομική κρίση στην Κύπρο βρίσκονται τράπεζες

Απέδωσε ευθύνες στην αρμόδια εποπτική αρχή

Χριστόφιας:  πίσω από την οικονομική κρίση στην Κύπρο βρίσκονται τράπεζες
Στις τράπεζες και στην αρμόδια εποπτική αρχή (την προηγούμενη ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου), απέδωσε τις ευθύνες για την οικονομική κρίση στην Κύπρο ο πρόεδρος χώρας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας σε Συνέδριο στη Λευκωσία, όπως και σε «όσους πολιτικά τους στήριξαν και τους υπερασπίστηκαν».
Ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε ότι η κυπριακή κυβέρνηση απέδειξε την ικανότητά της, δημιουργώντας την μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική προοπτική για την Κύπρο τα τελευταία 50 χρόνια, με τον εντοπισμό και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

«Εδώ στην Κύπρο καταβάλλεται προσπάθεια η αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού να φορτωθεί στην Κυβέρνηση και ευρύτερα στην παράταξη της Αριστεράς. Ενώ είναι ολοφάνερο ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο, έχει αποτύχει πλήρως η φιλοσοφία της ασυδοσίας της αγοράς και της αδηφαγίας του μεγάλου κεφαλαίου, της λιτότητας και της περικοπής των εργασιακών δικαιωμάτων, η φιλοσοφία της ιδιωτικοποίησης των πάντων, εδώ στην Κύπρο προσπαθούν να μας πείσουν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση η οποία έχει αντιπαλέψει αυτή τη φιλοσοφία» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top