«Ο Νιλ Άμστρονγκ είπε ψέματα για την... ανθρωπότητα»

Τι αποκάλυψε ο αδερφός του «Man of Moon»

«Ο Νιλ Άμστρονγκ είπε ψέματα για την... ανθρωπότητα»

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», η διάσημη ατάκα του Νιλ Άμστρονγκ δεν ήταν του… Νιλ Άμστρονγκ.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός του διάσημου «Man of the Moon», που πάτησε το πόδι του στην Σελήνη, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του η ατάκα ήταν «γραμμένη» από άλλον.

newego_LARGE_t_1101_54102078.jpg

«Πριν πάει στο Κανάβεραλ για την εκτόξευση, με φώναξε να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Κάποια στιγμή μου λέει, 'Όταν πάνε τα παιδιά για ύπνο, κατέβα να παίξουμε Risk'. Καθώς παίζαμε, έβγαλε από την τσέπη ένα χαρτί, μου το έδωσε με συνωμοτικό ύφος και μου είπε να το διαβάσω. Πάνω του ήταν δακτυλογραφημένη η ατάκα 'Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα'. Στη συνέχεια με ρώτησε πως μου φαίνεται, του απάντησα 'τέλειο' και μου είπε 'το φαντάστηκα, απλά ήθελα να το διαβάσεις'», είπε.

Κάτι που έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα του ντοκιμαντέρ του BBC «A Man on the Moon» που επέμενε ότι, το διάστημα πριν την εκτόξευση, ο Νιλ είχε δεχτεί δεκάδες προτάσεις για το τι να πει, συμπεριλαμβανομένου διάφορων εδάφιων από την Βίβλο…

Όπως και να έχει η ατάκα του ήταν μεγάλη αλήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top