Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον των βιαστών της 23χρονης Ινδής

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή για την αδυναμία της κυβέρνησης

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επισήμως σήμερα από δικαστήριο σε βάρος πέντε ανδρών για τον ομαδικό βιασμό και το φόνο της 23χρονης ινδής φοιτήτριας, υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή για την αδυναμία της κυβέρνησης να εμποδίσει τη βία σε βάρος των γυναικών.

Η επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου εναντίον της φοιτήτριας Φυσιοθεραπείας και του άνδρα συνοδού της προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Νέο Δελχί και έχει τροφοδοτήσει μια πανεθνική συζήτηση για τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία, όπου ένας βιασμός καταγγέλλεται κατά μέσο όρο κάθε 20 λεπτά της ώρας.

Οι πέντε κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην 23χρονη μέσα σ' ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί και την εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένη, με αποτέλεσμα να υποκύψει δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου μεταφέρθηκε.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους είναι για φόνο, απαγωγή και βιασμό. Η αστυνομία έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει την επιβολή της αυστηρότερης δυνατής ποινής, δηλαδή της ποινής του θανάτου.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από το περιφερειακό δικαστήριο του Σάκετ στο νότιο Δελχί, όμως οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες για λόγους ασφαλείας.

Ένας έκτος κατηγορούμενος είναι κάτω των 18 ετών και πρόκειται να δικαστεί χωριστά από δικαστήριο ανηλίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top