ΔΕΙΤΕ: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι παρά την οικονομική ύφεση

ΔΕΙΤΕ: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Τελικά καλά λένε οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι μέσα στην κρίση… Την άποψη αυτή αποδεικνύει εμπράκτως η ετήσια λίστα του πρακτορείου Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, οι οποίοι όχι μόνο δεν μείωσαν τα κέρδη τους αλλά είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται σημαντικά μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Για να καταλάβετε η συνολική περιουσία των 100 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, αυξήθηκε κατά 183 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο, φτάνοντας το 1,4 τρισεκατομμύριο ευρώ, ενώ μόνο 16 είχαν ζημία κατά το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον δείκτη «Bloomberg Billionaires».

ΔΕΙΤΕ παρακάτω και σίγουρα θα τρίβετε τα μάτια σας!

Ττην πρώτη θέση στη λίστα κατέχει για μία ακόμη φορά ο Μεξικάνος μεγιστάνας τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ Χελου με περιουσία 57 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ακολουθεί ο Μπιλ Γκειτς της Microsoft, με 47,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ο οποίος πλέον ασχολείται κυρίως με φιλανθρωπίες, ενώ τρίτος στη λίστα είναι ο ιδρυτής των Zara, Αμάντσιο Ορτέγκα, που είδε τη περιουσία του να αυξάνεται κατά 63% το 2012, φτάνοντας συνολικά τα 43,6 δισεκατομμύρια ευρώ.


Στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων υπήρξαν και μερικές νέες εμφανίσεις, όπως η Ντίρκα Καμάργκο, η οποία έχει τις σαγιονάρες Havaiana, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ νέα προσθήκη στη λίστα είναι και ο Τουρκικής καταγωγής, 40χρονος Χαμντί Ουλουκάγια, όπως σας γράψαμε νωρίτερα από το star.gr, ο οποίος έκανε την τύχη του στις ΗΠΑ πουλώντας το ελληνικό γιαούρτι Chobani (Τσοπάνης).

Οι 10 κορυφαίοι στη λίστα του Bloomberg

1)Κάρλος Σλιμ Χελού – τηλεπικοινωνίες (America Movil), 57 δισεκατομμύρια ευρώ
2)Μπιλ Γκέιτς – υπολογιστές (Microsoft), 47,5 δισεκατομμύρια ευρώ
3)Αμάντσιο Ορτέγκα – ρούχα (Zara), 43,6 δισεκατομμύρια ευρώ
4)Γουόρεν Μπάφετ – επενδύσεις (Berkshire Hathaway), 36,3 δισεκατομμύρια ευρώ
5)Ίνγκβαρ Κάμπραντ – έπιπλα (ΙΚΕΑ), 32,5 δισεκατομμύρια ευρώ
6)Τσαρλς Κοχ – πετρέλαιο (Koch Industries), 31 δισεκατομμύρια ευρώ
7)Ντέιβιντ Κοχ – πετρέλαιο (Koch Industries), 31 δισεκατομμύρια ευρώ
8)Λάρι Έλισον – λογισμικό (Oracle Corporation), 30 δισεκατομμύρια ευρώ
9)Μπερνάρ Αρνό – είδη πολυτελείας (Louis Vuitton, Moet, Henessy, Bulgari, Dior), 21,9 δισεκατομμύρια ευρώ
10)Πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ αν Σαούντ – επενδύσεις (Kingdom Holding), 21, 8 δισεκατομμύρια ευρώ

Οι Έλληνες Κροίσοι

Ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητη και η περιουσία των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων παρόλο που δεν βρίσκονται στην πρώτη εκατοντάδα. Ο πλουσιότερος Έλληνας σύμφωνα με το Bloomberg, είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, στέλεχος της πολυεθνικής Glencore με περιουσία 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ �� οποία τον κατατάσσει στην 418η θέση παγκοσμίως, ενώ ακολουθούν ο Σπύρος Λάτσης στη θέση 464 με 2 δισεκατομμύρια ευρώ και ο Φίλιππος Νιάρχος στη θέση 491 με περιουσία 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα μπορείτε να κλάψετε ελεύθερα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top