Σκάνδαλο με δωρεά οργάνων στην Γερμανία

Παραποιήθηκαν στοιχεία ασθενών σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση

Κι όμως… συμβαίνει και στις καλύτερες "οικογένειες"!

Στην πανεπιστημιακή κλινική της Λειψίας, ξέσπασε σκάνδαλο αφού διαπιστώθηκε πως παραποιήθηκαν στοιχεία ασθενών σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, προκειμένου να πάρουν ταχύτερα μόσχευμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίαζαν κάποιους ασθενείς πιο άρρωστους, 38 στο σύνολο, από ότι πραγματικά ήταν ώστε να ανέβουν στη λίστα αναμονής των οργάνων.

Η πανεπιστημιακή κλινική της Λειψίας υποσχέθηκε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κλινικής καθηγητής Βόλφγκανγκ Φλάιγκ, οι τρεις υπεύθυνοι γιατροί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα, είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων θα συνεχιστεί μ�� γνώμονα την ποιότητα και την αξιοπιστία.

Σημειώνεται πως το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές στη Γερμανία. Ήδη από πέρυσι σε τρεις πανεπιστημιακές κλινικές έγινε αλλοίωση στοιχείων σε λίστες αναμονής ασθενών που περίμεναν για μεταμόσχευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top