Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ο "δημοσιονομικός γκρεμός" για τις ΗΠΑ

Τα "βρήκαν" Ομπάμα - Γερουσία

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ο "δημοσιονομικός γκρεμός" για τις ΗΠΑ

Στο «τσακ» σώθηκε η αμερικάνικη οικονομία, αφού η κυβέρνηση Ομπάμα κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Γερουσία την τελευταία στιγμή.

Για την ακρίβεια δύο ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας, που ήταν τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τη συμβιβαστική συμφωνία για τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία αποτρέπονται οι χειρότερες συνέπειες του λεγόμενου "δημοσιονομικού γκρεμού" που θα άρχιζε αυτομάτως από 1ης Ιανουαρίου 2013 με περικοπές δημοσίων δαπανών και αυξήσεις φόρων.

Η συμφωνία προβλέπει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά που δηλώνουν ετήσιο εισοδήματα άνω των 450.000 δολαρίων και τη διατήρηση των φοροαπαλλαγών για τη μεσαία τάξη.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

- Η φορολογία για τους έχο��τες ακίνητη περιουσία να αυξηθεί από 35% σε 40%.

- Η ασφάλιση για περίπου 2 εκατομμύρια ανέργους να ισχύσει για ακόμα ένα έτος.

- Το μόνιμο ζήτημα της εναλλακτικής κατώτατης φορολογίας να προσαρμοστεί σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

- Να αναθεωρηθεί η φορολογία για τα τέκνα, την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη.

- Το γνωστό σύστημα «Doc Fix» που αφορά στις ιατρικές αποζημιώσεις να συνεχίσει να υφίσταται, αλλά τα χρήματα δεν θα καλύπτονται από τον νόμο Ομπάμα για την Υγεία.

- Δεν θα υπάρξει αύξηση στις τιμές του γάλακτος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερουσίας και να εγκρίνει τη συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», με την οποία παρατείνονται οι φοροαπαλλαγές για τους Αμερικανούς της μεσαίας τάξης και αυξάνεται η φορολόγηση για τους Αμερικανούς των ανώτερων οικονομικά στρωμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top