Ομπάμα: συμφωνία για τον προϋπολογισμό στο παρά ένα του 2013 και του… δημοσιονομικού γκρεμού

Τα βρήκαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι

Ομπάμα: συμφωνία  για τον προϋπολογισμό στο παρά ένα του 2013 και του… δημοσιονομικού γκρεμού
Συμφωνία στο παρά ένα του 2013 και του… δημοσιονομικού γκρεμού επρόκειτο να ανακοινώσει πριν από λίγη ώρα πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, ύστερα από επίμονες διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
«Ο πρόεδρος πρόκειται να εκφωνήσει λόγο σχετικά με τον 'δημοσιονομικό γκρεμό', παρουσία μελών της μεσαίας τάξης», είχε ανακοινώσει προηγουμένως ο Λευκός Οίκος , σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στη Γερουσία.

Όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Ρόιτερς, δύο από τους άξονες της συμφωνίας είναι η παράταση επί ένα έτος των κρατικών παροχών για την ανεργία και η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για την ακίνητη περιουσία.

Την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία δήλωναν έτοιμοι να υπερψηφίσουν την πρόταση για το δημοσιονομικό πρόβλημα.

Οι μετοχές στη Γουόλ Στριτ σημείωσαν κέρδη λίγα λεπτά αφότου κοινοποιήθηκε ότι με τις ψήφους των Δημοκρατικών στη Γερουσία πρόκειται να εγκριθεί η συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δείκτης Nasdaq Composite στις 20.00‘ώρα Ελλάδος κέρδιζε σε σχέση με την Παρασκευή σε ποσοστό 1,25%, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε ακόμη περισσότερα κέρδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top