Επικεφαλής πολιτικής συμμαχίας ο Μόντι

Στήριξη και από τον κλήρο, κατηγορίες από Μπερλουσκόνι

Επικεφαλής πολιτικής συμμαχίας ο Μόντι
«Το πολιτικό μας μανιφέστο έτυχε ευρείας αποδοχής από τις κεντρώες δυνάμεις. Μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα είμαι επικεφαλής της συμμαχίας αυτής».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Ιταλού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι το βράδυ της Παρασκευής όταν και ανακοίνωσε ότι τίθεται επικεφαλής (αλλά όχι υποψήφιος) μιας κεντρώας συμμαχίας. «Για την Γερουσία θα παρουσιαστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην βουλή θα έχουμε μια σειρά από συνδυασμούς» τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι έθεσε πολύ αυστηρούς κανόνες που έγιναν δεκτοί.

Οι δυνάμεις που υιοθέτησαν την ατζέντα Μόντι είναι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ένωση Κέντρου (UdC), το νεοσυσταθέν κίνημα «Μελλοντική Ιταλία», του προέδρου της Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, όπως και μέλη των καθολικών οργανώσεων εργαζομένων Acli και τεχνοκράτες υπουργοί που συνεργάσθηκαν μαζί του.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναμενόταν, δεν… χαιρέτισε ακριβώς την απόφαση Μόντι. Τουναντίον, τον κατηγόρησε γι�� αθέτηση υποσχέσεων: «Θέτει υποψηφιότητα κατακρημνίζοντας την αξιοπιστία του» δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Ο καθολικός κλήρος, πάντως, χαιρετίζει την απόφαση Μόντι εκλάμβάνοντας την ως… θέλημα Θεού. «Χαίρει καθολικής αναγνώρισης, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μονσινιόρ Μπανιάσκο, Αρχιεπίσκοπος Γένοβας και Πρόεδρος της Συνόδου των Ιταλών Επισκόπων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top