Ραχόι: "Το 2013 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για την Ισπανία"

«Ξορκίζει» εκ νέου τη διάσωση ο ισπανός πρωθυπουργός

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μετά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους, δήλωσε πως το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά για την Ισπανία στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ανάγκης συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και εκφράζοντας παράλληλα ελπίδα για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης το δεύτερο εξάμηνο.

Λίγες ημέρες αφότου εγκρίθηκε στη χώρα ο προϋπολογισμός ασφυκτικής λιτότητας εν μέσω κοινωνικής κατακραυγής, ο Ραχόι είπε για ακόμη μία φορά στους Ισπανούς πως τα μέτρα λιτότητας είναι αναπόφευκτα και απαραίτητα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε, παράλληλα, εκ νέου ότι δεν εξετάζει «αυτή τη στιγμή» το ενδεχόμενο να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όμως δεν αποκλείει να το πράξει στο μέλλον.

«Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να το κάνουμε, όμως δεν το αποκλείουμε για το μέλλον. Αν η Ισπανία και η κυβέρνησή της εκτιμήσουν ότι είναι απαραίτητο να ζητήσουν βοήθεια, μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι θα το κάνουμε» επισήμανε.

«Μας περιμένει μία ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως το πρώτο εξάμηνο, και πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ξεκινήσει» ανέφερε ο Μαριάνο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξής Τύπου.

«Η ισπανική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για ένα διάστημα, όμως ελπίζουμε ότι θα αρχίσει να ανακάμπτει από το δεύτερο μισό του 2013», πρόσθεσε ο ίδιος.