Σπαράζει καρδιές: Η ευχή 6χρονης για τα Χριστούγεννα είναι να μπορέσει να μιλήσει

Το κοριτσάκι πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική πάθηση

Σπαράζει καρδιές: Η ευχή 6χρονης για τα Χριστούγεννα είναι να μπορέσει να μιλήσει

Προβλήματα με το που βγήκε από την κοιλιά της μαμάς της αντιμετωπίζει η μικρή Sienna από το Cardiff η οποία σήμερα είναι 6 χρονών. Το κοριτσάκι γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική πάθηση εξαιτίας της οποίας δε μπορεί να μιλήσει και θα αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία της σε όλη της τη ζωή. Ευχή της; Να μπορέσει να επικοινωνήσει.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η Sienna έπασχε από σύνδρομο Opitz όταν ήταν οκτώ μηνών. Η πάθηση αυτή επηρεάζει τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη του πάσχοντα.

Η οικογένειά της προσπαθεί να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για να της αγοράσει ένα ειδικό υπολογιστή, ο οποίος θα της επιτρέψει να «μιλήσει» για πρώτη φορά στη ζωή της.

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό παιδί, όμως δε μπορεί να μιλήσει. Την απογοητεύει το γεγονός ότι δε μπορεί να επικοινωνήσει μόνη της. Είμαι η “φωνή” της και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτήν. Θέλω να της δώσω τη φωνή που δεν είχε ποτέ» είπε η 30χρονη μητέρα της, Natalie Pearson.

Οι γονείς της πιστεύουν ότι είναι το μον��δικό παιδί στη Μεγάλη Βρετανία με τη συγκεκριμένη πάθηση, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να της προσφέρουν όσα μπορούν για να έχει μια καλή ζωή.

«Δοκίμασε πρόσφατα το ειδικό μηχάνημα και αυτό που μας “είπε” ήταν: Θέλω να μιλήσω στη μαμά μου. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή. Είναι πολύ έξυπνη και καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μαμά της. Εύχομαι μόνο να μπορούσε να μου λέει όσα και οι άλλες δύο μου κόρες» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top