ΝΕΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Το 2013 θα δεχτούμε επιθέσεις από... ΖΟΜΠΙ !!!

Δε θα μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια ούτε από το τηλέφωνο

ΝΕΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: Το 2013 θα δεχτούμε επιθέσεις από... ΖΟΜΠΙ !!!

​Οι Μάγια μπορεί έπεσαν έξω και να μην ήρθε το τέλος του κόσμου όπως το είχαν προβλέψει, αλλά ένα νέο ΘΡΙΛΕΡ μας περιμένει το 2013!! Έρχονται ζόμπι και μάλιστα πολύ τσαμπουκαλεμένα, με διαθέσεις να εξαπλωθούν παντού και να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στο... iPhone σου!!!

Οι εταιρείες ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, μετά από καταγραφή κρουσμάτων σε συσκευές Android, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ πως μια νέα γενιά ιών, σχεδιασμένων να μολύνουν smartphone και να τα μετατρέπουν σε υποχείρια του διαδικτυακού υπόκοσμου, απειλούν να «φάνε».... τα κινητά μας την χρονιά που έρχεται!

H εταιρεία Cloudmark προειδοποίησε πρόσφατα για τον «δούρειο ίππο» Pikspam, o oποίος μετατρέπει τα Android σε «ζόμπι», κ��ι τους αναθέτει τη διαρκή μετάδοση spam, δηλαδή αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων, σε άλλους ανυποψίαστους χρήστες!

Πως επιτίθεται ο Piksmap;;

Ο Piksmap αντιγράφει την τακτική ορισμένων ιών για PC, οι οποίοι αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών, γνωστά ως botnet. Στέλνει δηλαδή αρχικά SMS στο χρήστη, καλώντας τον να κατεβάσει δωρεάν δημοφιλή παιχνίδια όπως το Angry Birds ή το he Need for Speed Most Wanted. Αν ο χρήστης κάνει το λάθος να ακολουθήσει το σύνδεσμο, το κινητό κατεβάζει το παιχνίδι από έναν διακομιστή που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, αντί στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών Google Play, και παράλληλα εγκαθιστά στα κρυφά ένα αντίγραφο του ιού!!

Μετά τη μόλυνση, το κινητό-ζόμπι λαμβάνει εντολές από έναν διακομιστή των χάκερ για να στέλνει διαφημίσεις αξιοποιώντας τη λίστα επαφών!! Και ο Piksmap δεν σταματά ΕΚΕΙ, αντιθέτως μπορεί να αναλάβει και άλλες κακόβουλες λειτουργίες.

Καμπανάκια κινδύνου χτυπά και η Symantec, εταιρεία που αναπτύσσει το δημοφιλές λογισμικό προστασίας Norton, εκτιμώντας πως τη χρονιά που έρχεται θα αυξηθούν οι εφαρμογές που εγκαθιστούν στα κινητά αναμεταδότες διαφημίσεων ή αλλάζουν τις ρυθμίσεις της συσκευής.

H εταιρεία, επίσης προβλέπει αύξηση όχι μόνο στις επιθέσεις spam αλλά και στις επιθέσεις που έχουν στόχο την υποκλοπή οικονομικών και άλλων προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top