SOS στην Αργεντινή με 2 νεκρούς! Λεηλασίες και επεισόδια «ξυπνούν» τον εφιάλτη της χρεοκοπίας

Αγανακτισμένο πλήθος σπάει μαγαζιά για ένα κομμάτι ψωμί

​Έντεκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της , η Αργεντινή φαίνεται να οδηγείται και πάλι στο χάος με ΔΥΟ νεκρούς αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της προέδρου Φερνάντες για νέα μέτρα λιτότητας. Λεηλασίες και επεισόδια με ανθρώπους που θυμίζουν αγρίμια κάνουν το γύρο του κόσμου, φανερώνοντας τελικά πως κάτι δεν πήγε καλά με το «φαινόμενο» Αργεντινή.

Σκηνές 2001 εξελίσσονται και πάλι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής… Συναγερμοί που φέρνουν στο μυαλό εμπόλεμες καταστάσεις, άτομα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, σπασμένες βιτρίνες… Στο μυαλό όλων, ένα πράγμα… «αφού δε μπορούμε να αγοράσουμε, θα κλέψουμε»

Τρόφιμα, ρούχα, τηλεοράσεις, παιχνίδι�� φορτώνονται σε καρότσια μέρα μεσημέρι, χωρίς κανένας να μπορεί να σταματήσει την αποφασισμένη και αγανακτισμένη ανθρώπινη «αγέλη» από το πλιάτσικο.

Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονται και κουκουλοφόροι αλλά και ολόκληρες οικογένειες που τρέχουν να αρπάξουν ότι μπορούν. Οι εικόνες συγκλονίζουν… Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να αναχαιτίσουν την κατάσταση, στήνουν οδοφράγματα και πετούν δακρυγόνα.

Στην Αργεντινή ξυπνά και πάλι ο εφιάλτης της κρίσης με την ανεργία να αγγίζει το 18% και την διαφθορά και το έγκλημα να είναι στα ύψη.

Δείτε το βίντεο...
​​​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top