Δείτε: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2012!

Σύμφωνα με την λίστα του Forbes

Δείτε: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2012!

Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούνται το αδύναμο φύλο, όμως αρκετές είναι πανίσχυρες και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την λίστα Forbes στην πρώτη θέση με τις γυναίκες που ασκούν επιρροή «φιγουράρει» η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μέρκελ.

merkel.jpg

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ενώ από την δεκάδα δεν λείπει η Μισέλ Ομπάμα, η οποία θεωρείται «γυναίκα πρότυπο» για τις Αμερικανίδες και λαμβάνει την 7η θέση.

0904-Michelle-Obama-at-DNC_full_600.jpg

Την λίστα συμπληρώνουν η νυν πρόεδρος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και η Σέριλ Σάντμπεργκ, η κοπέλα, που ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook κυριολεκτικά «άρπαξε» από την Google το 2008. Αρκεί να σας πούμε ότι η νυν Γενική Διευθύντρια του site κοινωνικής δικτύωσης, έλαβε το 2011 αποδοχές 30.491.613 εκατομμύρια δολάρια.

santberg.jpg

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στην λίστα: η πρώτη γυναίκα υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζανέτ Ναπολιτάνο, η γεννημένη στην Ιταλία, ινδή πολιτικός Σόνια Γκάντι (είναι η μακροβιότερη αρχηγός στην ιστορία του Εθνικού Κογκρέσου της Ινδίας), και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top