Κι όμως! Η Α. Μέρκελ «πιο αξιόπιστη» πολιτικός

Τρίτος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Κι όμως! Η Α. Μέρκελ «πιο αξιόπιστη» πολιτικός

Μπορεί σε εμάς τους Έλληνες να έχει βάλει τα… δύο πόδια σε ��να παπούτσι, οι συμπατριώτες της όμως την εμπιστεύονται και το δείχνουν! Ο λόγος για την καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ η οποία αναδείχθηκε ως η πιο «αξιόπιστη πολιτικός» της χώρας.


Για να καταλάβετε σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πρώτη μεταξύ των άλλων αρχηγών με 65 βαθμούς. Δεύτερη η Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ με 57 βαθμούς, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 53 βαθμούς. Σταθερά χαμηλά, στους 30 βαθμούς περιορίζεται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Στην ίδια δημοσκόπηση που έγινε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ παραμένει πρώτο με 38%, με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο 27%, τους Πράσινους στο 14% και την Αριστερά στο 8%.

Για πρώτη φορά έπειτα από μήνες, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) φθάνουν το όριο της εισόδου στην Βουλή (5%). Μακριά από το όριο ωστόσο, στο 3%, μένουν οι Πειρατές.

Λέτε οι φωτογραφίες με το… μαγιό να έκαναν δουλειά;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top