Το Hollywood ετοιμάζει ταινία υπερπαραγωγή για τον Μωάμεθ

Το "budget" θα ξεπερνά Lord of the Rings και Avatar μαζί!

Το Hollywood ετοιμάζει ταινία υπερπαραγωγή για τον Μωάμεθ

Η εταιρεία Alnoor Holdings ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός μιας ταινίας σε επτά συνέχειες για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ, ανέρχεται πλέον σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια! Η εταιρεία που εδρεύει στο Κατάρ, είχε ανακοινώσει το 2009 ότι η ταινία θα κόστιζε «μόλις» 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Το σοκαριστικό είναι ότι ο προφήτης Μωάμεθ δεν θα εμφανίζεται στην ταινία! Αυτό, ως ένδειξη σεβασμού στις ισλαμικές παραδόσεις που απαγορεύουν την απεικόνιση των προφητών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alnoor, Άχμεντ αλ Χασεμί, «η παραγωγή αυτή θα περιλαμβάνει επτά συνέχειες, αντί των τριών που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, με συνολικό προϋπολογισμό ένα δισεκατομμύριο δολάρια (755 εκατ. ευρώ)».

«Η ομάδα των ειδικών έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου υπερβαίνοντας πολλές καλλιτεχνικές και δραματικές προκλήσεις», διευκρινίζει η εταιρεία.

Η Alnoor είχε ανακοινώσει το 2009 ότι συγκέντρωνε χρήματα για μια εποποιία με παραγωγό τον Μπάρι Όσμπορν, πολύ γνωστό στους κύκλους του Χόλιγουντ για τις παραγωγές των ταινιών "The Lord of the Rings" και "Matrix".

Τεχνικός σύμβουλος της ταινίας, θα είναι ο θεολόγος του Κατάρ, αιγυπτιακής καταγωγής Σεΐχης Γιούσεφ αλ Καραντάουι, πολύ δημοφιλής στον μουσουλμανικό κόσμο.

Σύμφωνα με την Alnoor, η ταινία θα είναι στα Αγγλικά αλλά θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες για "να διορθώσει την κακή εικόνα που έχουν οι δυτικές κοινωνίες για το Ισλάμ".

Η υπερπαραγωγή θα αποτελέσει και μία «απάντηση» στην low-budget ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», που τον Σεπτέμβριο προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, επειδή παρουσίαζε τον προφήτη Μωάμεθ ως ένα τυχάρπαστο άτομο με αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top