ΗΠΑ: Τουλάχιστον 145.000 υπογραφές για τα όπλα

Αφορμή το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 145.000 υπογραφές για τα όπλα

​Ούτε μία ούτε δύο, αλλά πάνω από 145.000 άνθρωποι υπέγραψαν σε τρεις ημέρες ένα αίτημα στο site του Λευκού Οίκου, όπου ζητούν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να λάβει μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των όπλων, μετά τη σφαγή σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ.

Στο τμήμα "Εμείς ο λαός" του επίσημου ιστοτόπου της αμερικανικής προεδρίας, το αίτημα "αντιμετωπίστε άμεσα το ζήτημα του ελέγχου των όπλων, καταθέτοντας ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο" συγκέντρωνε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), 144.029 υπογραφές, και ήταν το δημοφιλέστερο στην ιστοσελίδα.

usa guns law 2.jpg

Το αίτημα διατυπώθηκε την Παρασκευή, λίγο μετά τη σφαγή σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον, όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά και 6 γυναίκες. Το αίτημα έχει υπερβεί σε τεράστιο βαθμό το όριο των 25.000 υπογραφών που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί μια ενέργεια, ή τουλάχιστον μια "απάντηση" από μέρους της κυβέρνησης.

usa guns ass.jpg

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Κονέτικατ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανακρίνουν δύο ενήλικες που τραυματίστηκαν στο μακελειό και επέζησαν.

Οι δύο επιζώντες του μακελειού είναι μάρτυρες-κλειδιά και μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία στην αναπαράσταση των κινήσεων του 20χρονου φονιά, ο οποίος μετά τη σφαγή αυτοκτόνησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top