Βενεζουέλα: Νίκη των υποψηφίων του Ούγκο Τσάβες

Θριάμβευσαν στις περιφερειακές εκλογές

Εντυπωσιακά αποτελέσματα κατέγραψαν οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος του προέδρου Ούγκο Τσάβες στις περιφερειακές ε��λογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα.

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) κέρδισε τουλάχιστον τέσσερις επιπλέον πολιτείες, από αυτές που κατείχε στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).

Μεταξύ των περιφερειών που κέρδισαν οι υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες, είναι και η πολιτεία Ζούλια που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, και είναι μια από τις πλουσιότερες και πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές χώρες.

Παρότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες επικράτησε στην επίσης σημαντική πολιτεία Μιράντα οι υποψήφιοι του PSUV επικρατούν σε συνολικά 19 περιφέρειες- πολιτείες, έναντι σε μόλις δύο που κερδίζει η αντιπολίτευση.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα, καθώς υπολείπονται οι εκτιμήσεις για άλλες δύο επαρχίες από τις 23 που έχει η
Βενεζουέλα.

Οι εκλογές διεξήχθησαν, ενώ ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες έκανε την τέταρτη επέμβαση στην Κούβα για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top