Επιτυχής ήταν η εκτόξευση του πυράυλου από τη Β.Κορέα

Μετέφερε δορυφόρο

Επιτυχής ήταν η εκτόξευση του πυράυλου από τη Β.Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη ότι η εκτόξευση του πυραύλου, ο οποίος μετέφερε ένα δορυφόρο, ήταν επιτυχής και μπήκε στην προγραμματισμένη τροχιά.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 02:49 (ώρα Ελλάδος) από τις δυτικές ακτές της χώρας.

Ο πύραυλος, πέρασε πάνω από την Οκινάουα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας.

Την εκτόξευση καταδίκασαν η Μόσχα, ο Λευκός Οίκος αλλά και η Κίνα που υπογράμμισε ότι η Πιονγκγιάνγκ "οφείλει να σέβεται" τις αποφάσεις του ΟΗΕ που της απαγορεύουν τις δοκιμές αυτές με βαλλιστικούς πυραύλους,καθώς αυτή η κίνηση εκλαμβάνεται ως ένα μέσο για τη δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μ��ορούσαν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Στην Ιαπωνία η κυβέρνηση εξέφρασε την οργή της και ο ιαπωνικός λαός την ανησυχία του μετά την "απαράδεκτη" δοκιμή βορειοκορεατικού πυραύλου, ο οποίος πέρασε πάνω από το νησί Οκινάουα, τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ιαπωνία.

Ύστερα από αίτημα του Τόκιο και της Ουάσινγκτον το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 11.00 (ώρα Νέας Υόρκης /19.00 ώρα Ελλάδος).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top