Συρία: 200 οι νεκροί και οι τραυματίες από επίθεση σε χωριό Αλαουιτών

Δίχως τέλος το αιματοκύλισμα

Συρία: 200 οι νεκροί και οι τραυματίες από επίθεση σε χωριό Αλαουιτών

Σε περίπου 200 ανέρχονται αυτοί που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ένα συριακό χωριό αλαουϊτών, τη θρησκευτική μειονότητα στην οποία ανήκει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση αυτή.

Οι απολογισμοί για τα θύματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα διαφέρουν. Ωστόσο ορισμένοι ακτιβιστές σημείωσαν ότι μπορούν να επιβεβαιώσουν το θάνατο 10 ανθρώπων. Οι ίδιοι επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στις δυνάμεις του Άσαντ. Επίσης σημείωσαν ότι κατά την επίθεση βομβαρδίστηκε ένα σπίτι στο οποίο κρυβόντουσαν τουλάχιστον 200 αλαουίτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από μια σειρά εκρήξεων που κατέστρεψε διάφορα σπίτια στο Άκραμπ, στην επαρχία της Χάμα, ενώ τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν μεταδώσει πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν διευκρινιστεί και δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube παρουσιάζονται τραυματισμένα παιδιά, όπως φαίνεται αλαουίτες από το, σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας της αντιπολίτευσης στην γειτονική πόλη αλ Χούλα, όπου τους παίρνουν συνέντευξη ακτιβιστές.

Τρία αγόρια που μιλούν δηλώνουν ότι βρίσκονταν μεταξύ τουλάχιστον 200 άλλων ανθρώπων που κρατούνταν μέσα σε ένα σπίτι ως ανθρώπινη ασπίδα από πολιτοφυλακές πιστές στον Άσαντ.

"Βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μαζί με σαμπίχα, αυτοί είπαν ότι μας προστάτευαν από τους αντάρτες. Οι αντάρτες άρχισαν να μας λένε 'βγείτε έξω, κανείς δεν θα σας πειράξει'. Οι σαμπίχα δεν μας άφηναν να φύγουμε", δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζουντλ, ένα μικρό αγόρι που ήταν σκεπασμένο με μία κουβέρτα και έτρεμε την ώρα που ένας ακτιβιστής του έκανε ερωτήσεις στο νοσοκομείο.

Αντάρτης που έδωσε συνέντευξη μέσω Skype δήλωσε ότι στην περιοχή αυτή σημειώνονται μάχες ��αι βομβαρδισμοί για τέσσερις ημέρες.

Η κυβέρνηση Ομπάμα αναγνώρισε το συνασπισμό αντιπολίτευσης της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν πλέον το νεοσύστατο συνασπισμό των ομάδων της αντιπολίτευσης της Συρίας, μια κίνηση που αποσκοπεί να εντείνει τις πιέσεις που ασκούνται στον πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Πήραμε την απόφαση ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Συρίας είναι πλέον ολοκληρωμένος και αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του λαού της Συρίας, ώστε να θεωρούμε ότι είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού πληθυσμού, σε αντίθεση με το καθεστώς Άσαντ», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ABC.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η κίνηση αυτή της κυβέρνησης Ομπάμα, η οποία θεωρείτο αναμενόμενη, θα μπορούσε να δώσει μια νέα διεθνή νομιμότητα στους αντάρτες που αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top