Τραυματισμοί και επεισόδια στην Αίγυπτο!

Στην πλατεία Ταχρίρ έγινε επίθεση απο μασκοφόρους

Τραυματισμοί και επεισόδια στην Αίγυπτο!

​Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου τη Τρίτη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, καθώς η αντιπολίτευση κάλεσε σε μια μεγάλη διαδήλωση που ελπίζει ότι θα αναγκάσει τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να αναβάλει την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα.

Αυτοκίνητα της αστυνομίας περικύκλωσαν την πλατεία Ταχρίρ στο κεντρικό τμήμα του Καΐρου, για πρώτη φορά από την 23η Νοεμβρίου, αμέσως μετά το διάταγμα που είχε εκδώσει δίνοντας στον εαυτό του έκτακτες υπερεξουσίες που πυροδότησαν εκτεταμένες διαδηλώσεις.

Η αναταραχή στην Αίγυπτο μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ έχει ανησυχήσει την δύση, ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν δώσει στο Κάιρο δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και άλλη βοήθεια μετά την απόφασή του να συνάψει συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979.

Οι δράστες της επίθεσης στην Ταχρίρ, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, πέταξαν επίσης βόμβες μολότοφ που προκάλεσαν μια μικρής έκτασης φωτιά, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Οι μασκοφόροι ήλθαν ξαφνικά κι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές στην Ταχρίρ. Η επίθεση είχε σκοπό να μας αποθαρρύνει και να μας εμποδίσει να διαδηλώσουμε σήμερα. Αντιτασσόμαστε σε αυτές τις τακτικές κατατρομοκράτησης και θα κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή διαδήλωση σήμερα», είπε ο Τζον Γκέργκες, Κόπτης χριστιανός Αιγύπτιος, που δηλώνει σοσιαλιστής.

Στις ως τώρα ταραχές έχουν αναφερθεί επτά θάνατοι. Πάντως η Ρεπουμπλικανική Φρουρά, η οποία φρουρεί το προεδρικό μέγαρο, δεν έχει ως τώρα χρήση των μέσων που διαθέτει, αν και το παλάτι έχει περικυκλωθεί από άρματα μάχης, αγκαθωτά συρματοπλέγματα και οδοφράγματα από μπετόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top