Πληθαίνουν οι μαρτυρίες λουομένων που καταλογίζουν αργοπορία στους άμεσα εμπλεκόμενους να εντοπίσουν και να βγάλουν από τη θάλασσα το άτυχο 12χρονο κορίτσι το οποίο πνίγηκε σε παραλία της Ροδόπης, όπως μετέδωσε η Ραλλιώ Λεπίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου.
Ροδόπη: Νεκρή η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο
Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος του Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη δεν είχε δηλωθεί πως το φουσκωτό ναυαγοσωστικό σωσίβιο ήταν χαλασμένο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί βοήθεια στην 12χρονη, την οποία τελικά παρέσυρε το κύμα στα βαθιά.
Τραγωδία Ροδόπη: Δεν ήξερε μπάνιο η 12χρονη που πνίγηκε στη θάλασσα
Μετά τους γονείς συνελήφθησαν άλλη 4 άτομα, η μεγάλη αδερφή της ανήλικης, κατηγορούμενη με βάση το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε έκθεση σε κίνδυνο, η 27χρονη ναυαγοσώστρια ένας χειριστής ταχύπλοου και ένας δημοτικός υπάλληλος. Οι τελευταίου κατηγορούνται επίσης με βάση τον Ποινικό Κώδικα, με βάση το άρθρο που αφορά σε παράλειψη προσφοράς βοήθειας. Αύριο και οι τέσσερις θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Ροδόπη: Συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα για τον θάνατο της 12χρονης
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η νεκροψία και νεκροτομή της σωρού της 11χρονης κοπέλας από τους Σιδεράδες του Δήμου Κομοτηνής. Αιτία θανάτου είναι πνιγμός εντός ύδατος.