Κρήτη: Δίχως τέλος οι μεταναστευτικές ροές - 1000 άτομα μέσα σε λίγες ώρες

Ακόμα δύο βάρκες εντοπίστηκαν το πρωί νότια της Γαύδου με 230 ανθρώπους

Αυξημένες είναι οι μεταναστευτικές ροές που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη, με συνεχείς αφίξεις και διασώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές του νησιού. Μόνο την Κυριακή διασώθηκαν 840 άνθρωποι ενώ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας δύο ακόμα βάρκες με 230 μετανάστες εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου.  

Πλοίο της Frontex τους εντόπσε και στη συνέχεια το Λιμενικό τους οδήγησε στην Παλαιόχωρα. Μέσα σε λίγες ώρες περισσότερα από 1.000 άτομα έφτασαν στην Κρήτη.

Χθες το πρωί αποβιβάστηκε στην πολυσύχναστη παραλία στον Δισκό μεγάλος αριθμός μεταναστών. Παράλληλα, εκατοντάδες άτομα διασώθηκαν σε επιχειρήσεις του Λιμενικού νότια της Γαύδου και των Καλών Λιμένων. Ενδεικτικό είναι ότι, χθες έφτασαν 442 μετανάστες από υπερφορτωμένο αλιευτικό σκάφος, που έπλεε 25 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου. 

Επεκτείνεται για δυο χρόνια η συμφωνία ΕΕ – Λιβύης για το μεταναστευτικό

Επίσης, 96 άτομα εντοπίστηκαν στην παραλία Λούτρα, 67 στη Λέντα και όλοι μεταφέρθηκαν σε σημεία πρώτης υποδοχής.

Σύμφωνα με το rethnea.gr οι 442 μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα νότια παράλια του Ρεθύμνου στο εμπορικό λιμάνι της πόλης για προσωρινή φιλοξενία. 

Γαύδος: Περισσότεροι από 300 άνθρωποι διασώθηκαν από το Λιμενικό

Αν και είχε προγραμματιστεί να μεταφερθούν στην Αγυιά Χανίων, αφού επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία επέστρεψαν εσπευσμένα στο Ρέθυμνο, χωρίς σαφή αιτιολογία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος φιλοξενίας στην Αγυιά είναι γεμάτος και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα άτομα, ωστόσο τοπικοί φορείς του Ρεθύμνου εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια και μίλησαν για πολιτικές παρεμβάσεις, καταγγέλλοντας την κατάσταση ως αδιαχείριστη.

Εν αναμονή έντονου καύσωνα τις επόμενες ώρες, το Λιμεναρχείο ζήτησε επειγόντως από την Περιφέρεια και τον Δήμο να τοποθετήσει τέντες, ομπρέλες και χημικές τουαλέτες για την προσωρινή προστασία των ανθρώπων.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star