Αποκλειστικό: Στελέχη της ΑΑΔΕ σφραγίζουν πρατήριο στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο

Παράνομο λογισμικό σε αντλίες έκλεβε τους καταναλωτές 

Κέρδη εκατομμυρίων σε βάρος των οδηγών που έβαζαν καύσιμα στα οχήματα τους κέρδιζε το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του «ελληνικού FBI». Τοποθετούσαν παράνομο λογισμικό στις αντλίες ενώ μπορούσαν να το απενεργοποιήσουν οποία στιγμή ήθελαν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και συγγενικό πρόσωπο μέλους της Greek Mafia.

Παράνομο λογισμικό σε αντλίες πρατηρίων καυσίμων έκλεβε τους καταναλωτές 

Στο πρατήριο στην περιοχή του Κορυδαλλού η αντλία δούλευε κανονικά και οι πελάτες ήταν ικανοποιημένοι και από την ποιότητα και από την ποσότητα του καυσίμου. Γι' αυτό άλλωστε το επιλέγουν χρόνια, όπως λένε στον Γιώργο Σαραντάκο. 

«Βάζω πολλά χρόνια εδώ δεν έχω αλλάξει, βάζω παρωπίδες και έρχομαι εδώ», λέει πελάτης. 

Εικόνες στελεχών της ΑΑΔΕ που σφραγίζουν πρατήριο στη Θεσσαλονίκη 

Αντίθετα, στη βόρεια Ελλάδα η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του STAR ήταν διαφορετική. 

Υπάλληλοι της ΑΑΔΕ σφράγισαν αντλίες και δεξαμενές σε πρατήριο υγρών καυσίμων ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για δύο χρόνια. 

Έβαλαν σφραγίδα και βίδωσαν τις αντλίες προκειμένου να μην συνεχιστεί η παράνομη λειτουργία και κυρίως να σταματήσει η κλοπή των καταναλωτών που πλήρωναν μεν αλλά η ποσότητα που τους έβαζαν στο ρεζερβουάρ ήταν λιγότερη. Η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο σε περισσότερα από 40 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα και σε 34 από αυτά εντοπίστηκε παρέμβαση στην αντλία. 

«Πλήρωναν για 20 λίτρα καυσίμου και τους έβαζαν 14»

Το παράνομο λογισμικό εξασφάλιζε κέρδος από 10 έως 30% σε καθε πρατηρίουχο. Τα κέρδη που είχε αποκομίσει το κύκλωμα τα τελευταία χρόνια, ξεπερνούν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Χειροπέδες και στην αδελφή μέλους της Greek Mafia 

Ανάμεσα στους 61 συλληφθέντες είναι και η αδερφή γνωστού μέλους της Greek Mafia που δολοφονήθηκε στις αρχές του περασμένου χρόνου έξω από το πρατήριο καυσίμων του στον Νέο Κόσμο. 

Το κύκλωμα με τις δύο εγκληματικές οργανώσεις εισέπραττε από τα πρατήρια, όπου είχαν τοποθετήσει το παράνομο λογισμικό 100 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, ενώ υπήρχε η δυνατότητα ο ιδιοκτήτης να εμφανίζεται ενήμερος και σε τυχόν φορολογικό έλεγχο. 

Σταματούσαν την απάτη με το πάτημα ενός κουμπιού - Κατασχέθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ 

Σε τυχόν έφοδο, υπήρχε η δυνατότητα απενεργοποίησης του παράνομου λογισμικού με ένα κουμπί ενώ πολλές φορές ήταν κρυμμένο στην οθόνη του υπολογιστή. Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και οι αρχές κατέσχεσαν μεταξύ άλλων, πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ, συσκευές με το παράνομο λογισμικό, πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και 100 υπολογιστές.