Γλυφάδα: Κλωτσούσαν τη 14χρονη στο κεφάλι - «Ο ιατροδικαστής σοκαρίστηκε»
Η μαθήτρια λιποθύμησε από τα χτυπήματα και συνέχιζαν να τη χτυπάνε
Μέχρι και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη 14χρονη, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές της στη Γλυφάδα, σοκαρίστηκε από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί.
«Ο ιατροδικαστής όταν είδε την 14χρονη έπαθε την πλάκα του», είπε στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.
Γλυφάδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 14χρονη από 30 μαυροφορεμένα άτομα
«Τόσα πολλά χτυπήματα από 25 με 30 παιδιά που είχαν πέσει πάνω της και τη έδερναν ανηλεώς, επηρεασμένα από δύο κοπέλες. Τα λάθη που της προσάπτουν αυτές οι δύο οι οποίες ξεκίνησαν και παρότρυναν και τους άλλους, είναι ότι είναι πολύ όμορφη, πρώτη μαθήτρια και ότι είναι και απουσιολόγος», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, οι δράστες άφησαν το κορίτσι με τα εσώρουχα.
«Το μένος ήρθε από ζήλια. Τη ζήλευαν πάρα πολύ, παρότρυναν και άλλους, οι άλλες είδαν χαβαλέ, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, βγάλσιμο τα ρούχα, την άφησαν με τα εσώρουχα. Αυτά όλα έγιναν από τη ζήλια δύο συμμαθητριών» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης κινηματογραφούσαν τον ξυλοδαρμό.
«Το κινηματογραφούσαν, ήταν από πάνω με τα κινητά. Ο ιατροδικαστής φρίκαρε, έχει πολλά χτυπήματα. Δε βρήκε ένα μικρό σημείο στο σώμα της που να μην έχει μελανιά. (…) Έχουν γίνει προσαγωγές και τώρα θα κλείσει η προανάκριση για να περάσουν και στη σύλληψη των γονέων».
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο ανήλικες και οι γονείς τους.
Γλυφάδα: Θύμα ξυλοδαρμού για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες η 14χρονη
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες που η 14χρονη δέχθηκε επίθεση από συνομήλικές της.
Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η πρώτη επίθεση έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου, όμως τότε το κορίτσι δεν το είχε πει στους γονείς του.
Οι γονείς της υπέβαλαν μήνυση για σωματικές βλάβες.
Γλυφάδα: Πώς έγινε ο ξυλοδαρμός
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Η ανήλικη είχε πάει βόλτα με δύο φίλες της στο κέντρο της ΓΛυφάδας. Εκεί την εντόπισαν τρεις συμμαθήτριές της που την είχαν στοχοποιήσει από το σχολείο. Έστειλαν μήνυμα στο Instagram και αμέσως μαζεύτηκαν 20 - 30 παιδιά που άρχισαν να την χτυπούν ανελέητα.
Η 14χρονη έπεσε λιπόθυμη στη μέση του δρόμου και τα άτομα που της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν προσπάθησαν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, έξω από εμπορικό κατάστημα στην οδό Λαζαράκη.
Γλυφάδα: Η περιγραφή της επίθεσης από τον πατέρα της 14χρονης
Ο πατέρας της 14χρονης σε ανάρτησή του στο Facebook περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε η κόρη του.
«Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας χθες Σάββατο βράδυ και 07/09 το προηγούμενο.
Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά.
Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.
Φίλοι γονείς σας προτρέπω να αναλάβετε δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά μας Κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με την συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει».