Τα 9 ελληνικά σκληρά τυριά που βρίσκονται στα 50 καλύτερα του κόσμου!

Δείτε τη λίστα του Taste Atlas

Η ελληνική γαστρονομία εξακολουθεί να βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις παγκοσμίως, καθώς η παραδοσιακές γεύσεις με την ποιότητα συνήθως ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχωρίζουν είναι φυσικά και τα τυριά, που θεωρούνται από τα πιο νόστιμα του κόσμου. Γι΄αυτό δεν είναι τυχαία η παρουσία ούτε ενός, ούτε δύο αλλά εννέα σκληρών τυριών στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου.

Στην κορυφή της λίστας που δημοσίευσε το Taste Atlas βρίσκεται η ιταλική παρμεζάνα (Parmigiano Reggiano), με τη γραβιέρα Νάξου και την γραβιέρα Κρήτης να συμπληρώνουν την top τριάδα.

Ακόμα επτά τυριά βρίσκονται στη μακροσκελή λίστα: 

  • 7η θέση - Κεφαλογραβιέρα
  • 8η θέση - Σαν Μιχάλη (Π.Ο.Π. Σύρου)
  • 9η θέση - Γραβιέρα Αγράφων
  • 13η θέση - Κεφαλοτύρι
  • 14 θέση - Μετσοβόνε
  • 17η θέση - Λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 43η θέση - Μελίχλωρο (Π.Ο.Π. Λήμνου)