Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη και στους οκτώ από το Καζακστάν

Το βράδυ της πυρκαγιάς ήταν στην παραλία- Βρέθηκαν υπολείμματα από κροτίδες

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου της θαλαμηγού που φέρεται να ευθύνονται για την καταστροφική φωτιά στην Ύδρα, ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό ασκήθηκε και στους οκτώ επιβαίνοντες από το Καζακστάν.

Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος κι ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, μετά την αποκάλυψη ότι η παρέα ολιγαρχών από το Καζακστάν, οι οποίοι επέστρεψαν στη χώρα τους χωρίς να δώσουν κατάθεση, βρίσκονταν στην παραλία την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, αλλά και τον εντοπισμού υπολειμμάτων από κροτίδες κατά την αυτοψία που έγινε στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Εκτός από τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο που προφυλακίστηκαν, τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Φωτιά Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού / Φωτογραφία Eurokinissi (Γιάννης Παναγόπουλος)