Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: 10 ημέρες ήταν σε γραφείο ο εκρηκτικός μηχανισμός 

Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία  

Προ 10ημερου φαίνεται να απεστάλη ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες! 

Θεσσαλονίκη: Εκκένωση των δικαστηρίων - Έστειλαν βόμβα στην πρόεδρο Εφετών

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα και ότι τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι φάκελος με εκρηκτικό είχε σταλεί στις 24/6/2010 στο γραφείο του τότε και νυν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του, αστυνομικός υποδιευθυντής, Γιώργος Βασιλάκης   

Ο φάκελος στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της Προέδρου Εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Μόλις σήμερα, γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντός της που έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση. 

Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα. Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.