Συνελήφθη o Παλαιστίνιος που ανέβασε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

Συνελήφθη o Παλαιστίνιος που ανέβασε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη σύλληψη ενός 22χρονου Παλαιστίνιου ο οποίος την περασμένη Κυριακή ύψωσε την σημαία της χώρας του σε στύλο φωτισμού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος προχώρησε η ΕΛΑΣ. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία.

Πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

«Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της @hellenicpolice συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο 22χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στο Σύνταγμα.

Bίντεο με τη στιγμή που ο 22χρονος υψώνει τη σημαία της Παλαιστίνης:

Σύνταγμα: Συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων και πορεία αλληλεγγύης

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.