Απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε ΑμεΑ

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν την προσβλητική συμπεριφορά του οδηγού 

Ο Χρήστος Μελέτης άτομο με ειδικές ανάγκες επιχειρεί να πάρει το αστικό λεωφορείο. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok ο οδηγός του απαντά πως η μπάρα αναπήρων δεν λειτουργεί και τον ρωτά αν έχει βοηθό ενώ εν συνεχεία του δίνει μια απίστευτη απάντηση: «Ε, να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς»!

Νίκος Συρίγος: «Είναι η μάνα μου σε αμαξίδιο - Τους πετάνε στον Καιάδα!»

Με τα πολλά κατεβαίνει και τον βοηθά να επιβιβαστεί συνεχίζοντας όμως την «μισαναπηρική» συμπεριφορά του λέγοντας: «...ρε συ, το κράτος σου πληρώνει βοηθό, μην τα βάζεις όλα στην τσέπη»!

Η προβλητική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου σε ΑμεΑ

«Δεν στοχοποιώ τον οδηγό, είναι συστημικό το πρόβλημα»

Ο Χρήστος Μελέτης, αθλητής αγώνων δρόμου με αμαξίδιο, δηλώνει για τη συμπεριφορά της οποίας έτυχε:   

«Περίμενα να ανοίξει η ράμπα δεν άνοιξε η ράμπα, πήγα στον οδηγό να το συζητήσουμε να δω τί συμβαίνει και ο οδηγός μου είπε αυτά που είδατε στο βίντεο. Θέλω να τονίσω ότι κατηγορώ τον οδηγό,  αλλά δεν θέλω να σταθεί εκεί ο κόσμος, το πρόβλημα είναι πιο συστημικό και θα ήθελα να λυθεί πιο οργανωμένα». 

Ο οδηγός του λεωφορείου παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό, ενώ το βίντεο προκάλεσε και την αντίδραση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα,  ο οποίος κάλεσε τον Χρήστο Μελετίου τη Δευτέρα 26/9  στο υπουργικό του γραφείο.

Hλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδικάζουν κάθε προσβλητική συμπεριφορά των οδηγών απέναντι σε κάθε επιβάτη.