Ενημέρωση Πυροσβεστικής: Βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στον Κουβαρά   

Μία προσαγωγή υπόπτου αλλοδαπού για εμπρησμό

Πολύ βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση σήμερα το απόγευμα.   

Φωτιά Κουβαράς: Δραματική επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένων αλόγων

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προσαχθεί ως ύποπτος για εμπρησμό ένας αλλοδαπός, έπειτα από καταγγελίες περιοίκων  

Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι στην ίδια πυρκαγιά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 68 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει 20 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, το Λιμενικό Σώμα  4 φουσκωτά σκάφη που περιπολούν στην περιοχή με τη βοήθεια 2 αλιευτικών.

Φωτιές: Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στην κατάσβεση

Μεγάλες είναι οι δυνάμεις από εθελοντές πυροσβέστες, Αστυνομικούς, προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μέτωπο 12 χλμ μέσα σε 2 ώρες, προκαλώντας υλικές καταστροφές. Για προληπτικούς λόγους στάλθηκαν 5 μηνύματα μέσω του 112, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων. 

Η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας  

Δύο ώρες αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκε και στην Καλλιθέα Λουτρακίου.

Στην πρώτη πυρκαγιά επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα,  30 οχήματα,  ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Η πυρκαγιά στο Λουτράκι 

Στην πυρκαγιά στο Λουτράκι, όπου και εκεί έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές σε κατοικίες ενώ έχουν σταλεί 3 μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις οικισμών, επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρο τμήματα και  50 οχήματα ενω από αέρος 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει επίσης 40 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα καθώς και μηχανήματα προωθητών γαιών.

Φωτιά Λουτράκι: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου από Αγ. Θεοδώρους

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια 

Μία ακόμη πυρκαγιά προβληματίζει την Πυροσβεστική καθώς έχει σημειωθεί στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθιας από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη  πυρκαγιά που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της το 2007.  Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 84 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 20 οχήματα, ενώ συνδράμουν επίσης 7 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια - Μήνυμα από το 112

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 84 πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.