Πάσχα: Aκρωτηριάστηκαν δύο παιδιά από βεγγαλικά σε Σύμη και Αγκίστρι

Λεωνίδιο Αρκαδίας: Τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά 

Το ρεπορτάζ τoυ Βαγγέλη Γκούμα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τους τραυματισμούς τριών παιδιών από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σκίασαν για ακόμη μια χρονιά περιστατικά τραυματισμών από βεγγαλικά και κροτίδες. Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν σοβαρά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης (15/4).

Αγκίστρι: 14χρονος υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων από κροτίδα

Στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» διακομίστηκε λίγο μετά την Ανάσταση ένα αγόρι 14 ετών από το Αγκίστρι. Το παιδί υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων του αριστερού άνω άκρου και τραυματισμό του δεξιού άνω άκρου. Ο 14χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου. Το χειρουργείο πήγε καλά και το παιδί είναι κατά τα άλλα καλά στην υγεία του.

Σύμη: 13χρονος υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων και τραύμα στο πρόσωπο

Στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε τα ξημερώματα μετά από αεροδιακομιδή και ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη, το οποίο υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα. Ο 13χρονος εισήχθη στην πλαστική χειρουργική και αναμένεται να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες.

Ρόδος: 7χρονη στο νοσοκομείο με εγκαύματα

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε το βράδυ ένα κοριτσάκι 7 χρόνων. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Κρήτη: Eξερράγη βεγγαλικό στα χέρια 15χρονου

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης. 

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρόνων δε θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση… Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει… Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα… Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του… Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τι θα γίνει;” Κι όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και τη δικιά μας. Καλή Ανάσταση!! Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του» αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook.

Λεωνίδιο Αρκαδίας: Τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά 

Σοβαρό ατύχημα με βεγγαλικά προκλήθηκε λίγο μετά την Ανάσταση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.