Μεγάλη Παρασκευή: Έγινε η περιφορά του Επιταφίου στη Μονή Καισαριανής

Γιατί είθισται να ξεκινά νωρίτερα από τους επιταφίους των άλλων εκκλησιών

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star από τη Μονή Καισαριανής

Πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις εκκλησίες, τόσο για την Αποκαθήλωση όσο και για την Περιφορά του Επιταφίου. Στη Μονή της Καισαριανής, είθισται να ξεκινά νωρίτερα η περιφορά

Μεγάλη Παρασκευή: Τι Γιορτάζουμε σήμερα

Στη Μονή Καισαριανής έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά του Επιταφίου/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Επιτάφιος στη Μονή Καισαριανής ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι προηγείται όλων των άλλων, είναι ο μοναδικός Επιτάφιος στην Αττική που βγαίνει με το φως της ημέρας, καθώς η Μονή, με ιστορία 10 αιώνων, βρίσκεται στην καρδιά του Αισθητικού Δάσους του Υμηττού και απαγορεύεται εδώ η πρόσβαση μετά τη δύση του ήλιου. 

Ευνόητο είναι ότι κατά την περιφορά οι πιστοί δεν είχαν αναμμένα κεριά. 

Η περιφορά ήταν εντυπωσιακή, αφού άρχισε από το μοναστήρι, συνέχισε μέσα στο δάσος, ανάμεσα στα πεύκα, τα κυπαρίσσια, τα πλατάνια και τ’ άλλα δέντρα της πλούσιας χλωρίδας του Υμηττού.

Στη Μονή Καισαριανής έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής η περιφορά του Επιταφίου/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο ανθοστόλιστος Επιτάφιος ήταν σε πλήρη αρμονία με την ανθισμένη φύση και το ειδυλλιακό τοπίο με τις ψαλμωδίες δημιουργούν ένα μοναδικό κατανυκτικό σκηνικό, που σίγουρα σε κάνει να νιώσεις βαθύτερα τη συγκίνηση αυτών των στιγμών του σημαντικότερου θρησκευτικού γεγονότος πριν από την Ανάσταση.