Τατόι: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Δίπλα στους γονείς του

Δείτε φωτογραφίες από τα πρώην βασιλικά κτήματα

Εντατικές προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η κηδεία του θα τελεστεί τελικά τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι.

Στο Τατόι η Άννα Μαρία και τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Σήμερα, μέλη της βασιλικής οικογένειας βρέθηκε στην περιοχή όπου θα γίνει η ταφή, προκειμένου να επιμεληθεί όλες τις λεπτομέρειες. Ανάμεσα σε αυτούς ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγός του Άννα Μαρία, ο μικρότερος γιος του, Φίλιππος και η αδελφή του, βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η «σύγκρουση» για την περιουσία & η αποζημίωση

Μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκαν στο Τατόι / Intime

Ο χώρος έχει καθαριστεί και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους βασιλείς συγγενείς του τέως βασιλιά που θα έρθουν για την κηδεία του.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ώρα της κηδείας και της ταφής του.

Άποψη του Τατοΐου / Φωτογραφία star.gr

Τατόι: Εδώ θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Τελευταία επιθυμία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν να ταφεί στην Ελλάδα, κοντά στους προγόνους του.

Εδώ θα γίνει η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου / Φωτογραφία star.gr

 

Φωτογραφία από drone του Associated Press, απεικονίζει το σημείο όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, δίπλα στους τάφους των γονέων του / AP (Thanassis Stavrakis)
Τελευταία επιθυμία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν να ταφεί στην Ελλάδα, κοντά στους προγόνους του, στο Τατόι / φωτογραφία από drone: AP (Thanassis Stavrakis)

Στο νεκροταφείο στο Τατόι είναι θαμμένος ο πατέρας του Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος και η μητέρα του Φρειδερίκη, ο βασιλιάς Γεώργιος ο Α. αλλά και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Α΄και ο βασιλιάς Αλέξανδρος. 

Βασιλικός τάφος στο Τατόι / Φωτογραφία star.gr

Ακόμα, εκεί είναι ο τάφος και του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας που ήταν γιος του Γεωργίου Α’ και πατέρας του Δούκα του Εδιμβούργου, του πατέρα του Κάρολου Γ, του σημερινού βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας.