Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ - Πυροβολισμοί, χημικά, φωτιές

Οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές

Συνεχίζονται οι εντάσεις μεταξύ Ρομά και αστυνομικών - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών στην οδό Πόντου κοντά στον οικισμό Αγία Σοφία, εκεί όπου έμενε ο άτυχος 16χρονος. Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό.

Οι Ρομά, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό, πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές και στη συνέχεια κινήθηκαν κατά ομάδες προς την υποδιεύθυνση μεταγωγών της αστυνομίας.

Διμοιρία των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τους απώθησαν πάλι μέσα στον οικισμό. Τότε ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

Οι διαβιβάσεις των αστυνομικών την ώρα των πυροβολισμών - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Νωρίτερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό και δεν προφυλακίστηκε, όπως ήθελαν οι Ρομά, γεγονός που πυροδότησε τις νέες εντάσεις.

ρομα αγια σοφια

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά, τον οποίο πυροβόλησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. 

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την απολογία του, ενώ εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστούν. 

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να τραυματίσει τον 16χρονο και υποστήριξε ότι πυροβόλησε όταν έκρινε πως κινδύνευαν συνάδελφοί του. 

Ασπρόπυργος: Ρομά πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών

Αυτοί οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν και τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή κι εισαγγελέα. Η πρώτος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοστικους όρους. Ο ανακριτής  ζήτησε την προσωρινή του κράτηση μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τη διαφωνία θα λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top