Μάτι: «Φοβάμαι μαμά!» - Συγκλονίζει η Φύτρου που «έχασε» παιδιά και σύζυγο

Εφιαλτικές στιγμές περιέγραψαν μάρτυρες στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι

Ανατριχίλα προκαλούν οι καταθέσεις των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι / Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Εικόνες Αποκάλυψης περιέγραψαν και σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι μάρτυρες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018. «Θυμάμαι να είμαι μέσα στη θάλασσα και να βγάζω τις σάρκες μου», υποστήριξε μια γυναίκα που έχασε τους γονείς της στη μεγάλη πυρκαγιά. Συγκλονίζει η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου που έχασε τα δύο παιδιά και τον σύζυγό της...

Μάτι: Ένα «λυπάμαι», που δεν ειπώθηκε ποτέ, αρκεί...

Ανατριχιαστικά ήταν τα όσα περιέγραψε η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου που «έχασε» τα δύο παιδιά της και τον σύζυγό της στη φονική φωτιά στο Μάτι. Η γυναίκα ήταν στη δουλειά της, όταν άκουσε για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσε στην περιοχή της. Είχε μιλήσει με τον σύζυγό της και της είχε πει ότι ήταν μια χαρά, αφού οι φλόγες δεν είχαν πλησιάσει ακόμα στα σπίτια.

«Τηλεφώνησα στον σύζυγό μου και μου είπε ότι είμαι υπερβολική. Πήγε στη Μαραθώνος να δει τι συμβαίνει. Μιλήσαμε ξανά. Ήταν τρομοκρατημένος. Μου είπε ότι θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει γιατί φοβόταν. Εγώ έφυγα από το γραφείο», υποστήριξε η γυναίκα. 

«Πτώματα επέπλεαν στη θάλασσα» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το Μάτι

Οι λεπτομέρειες της περιγραφής της για τις εικόνες Αποκάλυψης που αντίκρισε όταν έφτασε στο Μάτι προκαλούν ανατριχίλα: 

«Ήταν όλα ακινητοποιημένα... Έπαιρνα τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς... Κάποια στιγμή τηλεφώνησα στο κινητό του άντρα μου, το σήκωσε ο γιος μου. Ήταν στο λιμάνι του Ματιού», είπε και πρόσθεσε:

Ακούγονταν εκρήξεις. "Φοβάμαι, μαμά, φοβάμαι". Τού είπα προσπαθώ να έρθω να σας βρω.  "Όχι μαμά μου, μην έρθεις, θα έρθουμε εμείς.

φωτιά Μάτι

«Ξαναπήρα τηλέφωνο. Περίπου στις έξι και μισή απάντησε ο σύζυγός μου και ούρλιαζε "Καιγόμαστε, δεν καταλαβαίνεις. Πού να έρθεις να μας βρεις". Ο Γρηγόρης μου θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσει τα παιδιά μας... Όχι τα δικά μου παιδιά, όχι ο άντρας μου, όχι έτσι... Ποιο μάτι, ποια περιοχή... Μυρωριά καμμένου, σκοτάδι, νεκρική σιωπή... Μαύριο παντού και σιωπή... Ξέρεις ό,τι δεν έχει μείνει τίποτα ζωντανό...».

Είδα το αυτοκίνητο του Γρηγόρη με τη μούρη προς το Μάτι. Γιατί γυρνάει προς το Μάτι; Τι τον ανάγκασε: Άρχισα να φωνάζω "Εβίτα, Γρηγόρη, Ανδρέα... Την Εβίτα την αναγνώρισα απο μια φωτογραφία που μου έδειξε λιμενικός. Ήταν η Εβίτα μου με το ροζ της. Μόνο που τώρα δεν είχε ζωή...
 

Φωτιά Μάτι: «Ήμουν στη θάλασσα και έβγαζα τις σάρκες μου!»

«Έβλεπα ανθρώπους να ουρλιάζουν, δίπλα εναν νεαρό με μποξεράκι  και μια μάνα να ουρλιάζει το παιδί είναι νεκρό, είναι νεκρό. Η παραλία στον γκρεμό έπεσε μέσα... Οι άλλοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το Λιμενικό και άκουσα κάποιον να λέει "Είμαστε στην παραλία, δεν μπορούμε να φύγουμε από πουθενά να έρθει κάποιος να μας σώσει». 

Θυμάμαι να κρυώνω, να είμαι στη θάλασσα με απλωμένα τα χέρια και έβγαζα τις σάρκες μου... Είχα εγκαύματα στα χέρια, στην πλάτη, πίσω στους γλουτούς.

Στη συνέχεια, η μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή που κατάφερε να βγει στη στεριά: «Με το που ανέβηκα στο καραβάκι έπεσα λιπόθυμη. Φτάσαμε στη Ραφήνα. Εκεί ήταν ασθενοφόρα. Μπήκα στο ασθενοφόρο και πήγα στο Θριάσιο. Είχα εγκαύματα στα χέρια, στην πλάτη, πίσω στους γλουτούς. Μπήκα στη ΜΕΘ γιατί έπαθα πνευμονική εμβολή. Όταν βγήκα από το νσοκομείο δεν μπορούσα να περπατήσω, ήμουν με "πι". Ακόμσα μρ πονάνε, από μέσα μου ουρλιάζω ακόμα από τους πόνους».

Μάτι: «Ήξεραν από νωρίς για τους νεκρούς, δε θα συγχωρέσουμε ποτέ»

Δίκη για φωτιά στο Μάτι: «Η μητέρα μου ήταν χωρίς μαλλιά, πεσμένη και ούρλιαζε»

Κατόπιν, αναφέρθηκε στον εφιαλτικό θάνατο των γονιών της:

«Ο πατέρας μου απανθρακώθηκε, ήταν με μπαστούνι. Είχε κινητικά προβλήματα, δε θα μπορούσε να απομακρυνθεί», υποστήριξε.

Η μητέρα μου ήταν πεσμένη στο πεζοδρόμιο, χωρίς μαλλιά, ούρλιαζε. Όταν μπήκε στη βάρκα ήταν ακόμα ζωντανή... Μετά πέθανε...

Ο Γολγοθάς της οικογένειας, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Όπως τόνισε η αδελφή της μάρτυρος, η διαδικασία να μάθει εάν οι δικοί της άνθρωποι ήταν ζωντανοί ή νεκροί ήταν δύσκολη και επίπονη.

«Έμαθα από το Facebook την επόμενη ημέρα τι έγινε. Πήρα στην πυροσβεστική για να δηλώσω ότι έχω τρεις αγνοούμενους και μου έδωσαν ένα άλλο τηλέφωνο. Δεν μπορούσα να εξυπηρετηθώ. Τελικά δήλωσα τους αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Θεσσαλονίκης».

«Μετά άρχισα να επικοινωνώ με τα νοσοκομεία: πρώτα ΚΑΤ, μετά Σισμανόγλειο, όπου εκεί μου είπαν για μια συνωνυμία. Μετά Ευαγγελισμό, όπου μου είπαν ότι πάνε την αδελφή μου στο Θριάσιο. Πήρα τηλέφωνο και ζήτησα να μιλήσω μαζί της. Μου είπε η νοσοκόμα ότι δεν μπορεί να μιλήσει γιατί έχουν καεί τα χέρια της. Όταν πήγα εκεί μύριζε καμμένη σάρκα».

Η γυναίκα την επόμενη μέρα, όπως είπε, τηλεφώνησε στο νεκροτομείο προκειμένου να μάθει για τους γονείς της. Πήγε και έδωσε δείγμα DNA προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασια και πρόκειται να συνεχιστεί θα συνεχιστεί την Πέμπτη 8/12. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top