Κολωνός: «Για εμένα κυρίως η μητέρα είναι υπεύθυνη»

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλάει στο Star

Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησε στο Star για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό η οποία έπεσε θύμα βιασμού και συστηματικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

«Για μένα κυρίως αυτή είναι υπεύθυνη, η μητέρα. Όλοι το ξέραμε ότι θα πάει φυλακή. Κανείς όμως δεν τόλμησε να πει ότι για την διαμόρφωση του χαρακτήρα της 12χρονης υπεύθυνη είναι η μητέρα και ο πατέρας.

Άρα αυτήν την ευθύνη δεν θα την βγάλει κανείς από πάνω της. Και αν πρέπει να κλαίει πρέπει να κλαίει γιατί άφησε το παιδί της να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η κοινωνία και το κράτος εάν τελειώσει αυτό το δικαστήριο θα πρέπει να φροντίσει πού θα πάνε αυτά τα παιδιά. Και οι παιδοψυχίατροι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αφήσουν το παιδί να ξεκουραστεί γιατί είναι ταλαιπωρημένο.

Κολωνός: Εισαγγελική έρευνα για τα αδέλφια της 12χρονης

Το παιδί το επόμενο διάστημα θα κληθεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση. Δεν φαίνεται να παραδέχεται ότι η μητέρα του συμμετέχει σε κάποια έκνομη ενέργεια. Αυτό το παιδί τώρα, που βιώνει τη σύλληψη της μητέρας της, πώς θα ξεκλειδώσει για να μιλήσει;

Πρέπει να ξεκουραστεί η ψυχούλα του. Αν θέλει να πενθήσει πρέπει να το κάνει, αν θέλει να ηρεμήσει πρέπει να το κάνει. Άρα η γνώμη μου είναι για να μπορέσει αυτό το παιδί να βοηθήσει την δικαιοσύνη πρέπει να το αφήσουμε να ξεκουραστεί» τόνισε ο κ. Σούρας.