Κρήτη: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Μήνυμα 112 για το Λασίθι

Εικόνες καταστροφής στην Αγία Πελαγία - Ψάχνουν για αγνοούμενους

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη - Μεσημβρινό δελτίο Star - φωτο: creta24.gr

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Αγία Πελαγία στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται δύο ακόμα άτομα. Η κακοκαιρία σφυροκοπά το νησί και μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος φαίνεται να εγκλωβίστηκε, όταν το όχημά του σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Πλημμύρισε ο οικισμός Μαδέ στο Ηράκλειο - neakriti.gr 

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στην αστυνομία ότι είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως ο οδηγός εντοπίστηκε μέσα στο όχημα και είναι νεκρός ενώ γίνονται έρευνες για αγνοούμενους.

Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία στην Κρήτη - neakriti.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star, αγνοείται μια γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με αυτό του άτυχου 50χρονου. Οι δυο τους φέρεται να πήγαιναν να κάνουν κάποιες εργασίες σε ένα σπίτι. Όταν ο καιρός άρχισε να αγριεύει, ο 50χρονος τηλεφώνησε στον σύζυγο της γυναίκας και του είπε ότι θα επέστρεφαν στα σπίτια τους. Λίγα λεπτά αργότερα επικοινώνησε ξανά και του είπε ότι το αυτοκίνητο δεν «πατούσε» καλά στον δρόμο. Τελικά πριν γίνει το κακό, ο 50χρονος τηλεφώνησε στη σύζυγό του και της είπε ότι το νερό έχει μπει μέσα στο αυτοκίνητο. 

Στις έρευνες συμμετέχουν και δύτες, με τις έρευνες να επεκτείνονται και στη θάλασσα. 

Κρήτη κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στο Λασίθι

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (15.10.2022) εστάλη μήνυμα 112 για το Λασίθι.

 

 

Στο Λασίθι, η προειδοποίηση αφορά σε ακραία φαινόμενα το επόμενο 24ωρο και οι κάτοικοι καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
 

Κρήτη κακοκαιρία: Εικόνες καταστροφής

Εικόνες αποκάλυψης έχουν καταγραφεί στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά στο Ηράκλειο της Κρήτης από το πέρασμα της κακοκαιρίας. 

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους στην Αγία Πελαγία - neakriti.gr

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με την κακοκαιρία να χτυπά ολόκληρη την Κρήτη. Μέσα σε λίγα λεπτά έπεσε τόσο πολύ νερό που η Πυροσβεστική υπηρεσία δε σταματούσε να παίρνει κλήσεις για εκτεταμένες πλημμύρες. 

Εικόνες καταστροφής στην Αγία Πελαγία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του - cretapost.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η ισχυρή καταιγίδα έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Κρήτη - neakriti.gr

Πολλά υπόγεια έχουν πλημμυρίσει, ενώ αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως ο Άγιος Ιωάννης Κνωσού.

Επίσης, πλημμύρισε και ο οικισμός Μαδέ δίπλα στην Αγία Πελαγία, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.