Ζωγράφου: Μια δόκιμη αστυνομικός ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες

Αυτός είναι ο 30χρονος που πυροβόλησε η αστυνομικός

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας - Βίντεο από MEGA

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την αστυνομική επιχείρηση στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας 30χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό με κατσαβίδι και η αστυνομικός τον πυροβόλησε. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στις παλιές φοιτητικές εστίες η 35χρονη αστυνομικός ένιωσε αδιαθεσία και βγήκε έξω από τα κτίρια για να πάρει λίγο αέρα.

Επιχείρηση αστυνομίας Ζωγράφου

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - Φωτογραφία από Intimenews.gr

Όμως ο 30χρονος, αλβανικής καταγωγής, την πλησίασε και της επιτέθηκε με κατσαβίδι. Σύμφωνα με το Mega, η αστυνομικός κατάφερε και σήκωσε το χέρι της για να προστατευθεί, καθώς ο 30χρονος φέρεται να ήθελε να την τραυματίσει στον θώρακα. Τελικά δέχθηκε την επίθεση με το κατσαβίδι στο δεξί της χέρι. Η αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού της όπλου και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

30χρονος επίθεση σε αστυνομικό με κατσαβίδι

Ο 30χρονος που επιτέθηκε στην αστυνομικό με κατσαβίδι

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό ενώ δεν απειλείται η ζωή του. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για τις πρώτες βοήθειες. Εις βάρος του 30χρονου εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ληστείες, οπλοκατοχή, διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το MEGA, οι φοιτητές που βρίσκονταν στην Πολυτεχνειούπολη αναφέρουν πως η επιχείρηση έγινε την ώρα που εκείνοι έδιναν μαθήματα στην εξεταστική τους. Οι πυροβολισμοί έπεσαν ενώ υπήρχαν πολλοί φοιτητές στον χώρο και από θαύμα δεν υπήρξε και άλλος τραυματισμός, όπως αναφέρουν. 

Ζωγράφου: Αστυνομικός πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι

ζωγράφου επιχείρηση αστυνομίας

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση - Φωτογραφία από Intimenews.gr

Η επιχείρηση έγινε καθώς η φοιτητική εστία χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών και στις ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 22 συλλήψεις ενώ έχουν βρεθεί και όπλα.

Μια δόκιμη αστυνομικός είναι ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ενημέρωνε τους συλληφθέντες για τις επιχειρήσεις που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε δήλωση σχετικά με το περιστατικό:

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας. 

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες. 

Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους. 

Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του». 

Ζωγραφου επιχειρηση αστυνομίας

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση - Φωτογραφία από Intimenews.gr

Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τους πυροβολισμούς 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν στην Πολυτεχνειούπολη αναφέρει:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top