ΚΑΤ: Γέννησε στη λεκάνη της τουαλέτας - «Δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος»

«Είδαν μέσα στη λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Γυναίκα που δουλεύει στην καθαριότητα του νοσοκομείου γέννησε στη λεκάνη της τουαλέτας, χωρίς να γνωρίζει η ίδια ότι είναι έγκυος.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη. Η γυναίκα δούλευε κανονικά στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όταν ένιωσε έναν οξύ πόνο. Πήγε στην τουαλέτα και εκεί γέννησε, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι περιμένει παιδί:

Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονο πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια. Πονούσα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο και μου βγήκε το μωρό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου δεν είχαν ιδέα για το τι είχε συμβεί. Ξαφνικά είδαν τη γυναίκα να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα. Πήγαν στην τουαλέτα και είδαν το νεογνό μέσα στη λεκάνη.

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στη λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», είπε ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega τη Δευτέρα.

«Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δε γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ. Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το “Έλενα”. Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο «Έλενα», καθώς το ΚΑΤ δε διαθέτει γυναικολογική κλινική και είναι καλά στην υγεία τους.

«Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω κι από κοντά», σχολίασε η μητέρα στο Mega. 

Η μητέρα έλαβε εξιτήριο την περασμένη Παρασκευή ενώ το πρόωρο μωράκι νοσηλεύεται ακόμα σε θερμοκοιτίδα.