Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ιδέες για εκδρομές σε παραδοσιακά χωριά

Ποιοι χειμερινοί προορισμοί αναμένεται να γίνουν «sold out»

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν το τριήμερο, της 28η Οκτωβρίου, τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σχεδόν έναν μήνα πριν από την εθνική αργία, οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς ξεκινούν από το 51% και φτάνουν ακόμη και το 81%, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των βραχυχρόνιων μισθωμάτων, όσο πλησιάζουμε την 28η Οκτωβρίου, δεδομένου και του αυξημένου ενεργειακού κόστους φέτος», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφεται σύμφωνα με στοιχεία της Airdna στην Αράχωβα (171), Καλάβρυτα (85), Ιωάννινα (355) , Καλαμπάκα (283) και Καρπενήσι (81), ενώ ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 10%- 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. 

«Οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί την περσινή σεζόν «χτύπησαν» κόκκινο. Τα μηνύματα που λαμβάνονται για τη φετινή χειμερινή σεζόν από τις υπάρχουσες προκρατήσεις, όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, γεμίζουν αισιοδοξία τους επαγγελματίες του κλάδου», εκτίμησε ο κ. Μπάκας. 

«Σπίτι μου»: Λίγα και παλιά τα ακίνητα για νέους έως 150.000 ευρώ

Αράχωβα: O πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας

Η Αράχωβα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό στη χώρα, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν μία μίνι «απόδραση» από την πόλη, εκμεταλλευόμενοι την εθνική αργία της 28ης Οκτωβρίου, όσο και για τους ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα το διάστημα των Χριστουγέννων.

«Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου αγγίζουν το 51%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180€ έως 640€

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 65τμ, ενώ ένα chalet 95τμ με 2Υ/Δ μισθώνεται προς 640€ για το σύνολο του τριημέρου», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Ξέφυγαν τα φοιτητικά σπίτια: Έως και 26% πάνω τα ενοίκια στην Αθήνα

Oι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων: Καλάβρυτα- Ορεινή Αρκαδία- Καρπενήσι 

Τα Καλάβρυτα θεωρούνται πολύ δημοφιλής προορισμός, όχι μόνο για τους κατοίκους της Πάτρας, αλλά και για της Αθήνας, λόγω του καλού οδικού δικτύου, ενώ ήδη οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου, αγγίζουν το 76%.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 400€ έως 450€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 65τμ έως 75τμ, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Σύμφωνα με τον ίδιο, το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must».  

«Και αυτό το τριήμερο, στο επίκεντρο βρίσκονται η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα, όπου οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 81%, 60% και 66% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240€ έως και 500€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35τμ έως 90τμ», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, αλλά και των όμορων νομών.

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 67%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως 468€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50τμ-55τμ», είπε ο κ. Μπάκας.

ο Θεμιστοκής Μπάκας

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας

Η Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους ηπειρωτικούς προορισμούς που αναδείχθηκαν μέσα στην πανδημία, κυρίως λόγω της εγγύτητας στην πρωτεύουσα. 

«Το καλό οδικό δίκτυο και η εκ νέου άνθιση των road trips, ευνόησαν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που “βλέπει” τις προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου να αγγίζουν ήδη το 75%.

Παραλία Καλαμάτας (eurokinissi)

Παραλία Καλαμάτας (eurokinissi)

Aπό το σύνολο των 1.035 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο διατίθενται προς μίσθωση μόλις 266 κατοικίες», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Οι περιοχές με τα πιο φτηνά φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα

«Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς»

Αγαπημένο προορισμό για χειμερινές αποδράσεις, τόσο για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού, αποτελούν τα Ιωάννινα.

«Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 77%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως και 396€», είπε ο κ. Μπάκας.

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

«Στο 66% οι προκρατήσεις στο Μέτσοβο»

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E- Real Estates, στο Μέτσοβο διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

«Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 66%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 300€ έως 400€», είπε στο star.gr ο κ. Μπάκας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top