Αίγινα: Αυτός είναι ο 36χρονος που είχε κάψει ζωντανούς θεία και ανιψιό

Πώς οι Αρχές της Μάλτας έφτασαν στα ίχνη του επτά χρόνια μετά

Μετά από επτά χρόνια μπήκε ο επίλογος στην τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2015. Ο φερόμενος δράστης της φρικτής δολοφονίας δύο άτομων στην Αίγινα τελικά συνελήφθη στη Μάλτα.

Ο 36χρονος, που φέρεται να έκαψε ζωντανούς θεία και ανιψιό το 2015 στην Αίγινα, τελικά συνελήφθη στη Μάλτα στις 19 Αυγούστου 2022.

Ο 36χρονος που φέρεται να έκαψε ζωντανούς θεία και ανιψιό στην Αίγινα το 2015

Όταν είχε γίνει το στυγερό έγκλημα, η Ελλάδα είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο. Οι αρχές της Μάλτας προχώρησαν στη σύλληψή του, αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA, από τα οποία ταυτοποιήθηκε ο 36χρονος.

Η στιγμή της σύλληψης του φερόμενου δράστη για το φρικτό φονικό στην Αίγινα

Ο άνδρας πρόκειται σύντομα να εκδοθεί στη χώρα μας. 

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος στην Αίγινα το 2015

Η φρικτή διπλή δολοφονία έγινε το 2015.

Ο φερόμενος δράστης μπήκε στο σπίτι της 70χρονης στην Αίγινα, η οποία είχε κατάστημα σουβενίρ στο νησί. Ξυλοκόπησε τόσο την ίδια όσο και τον ανιψιό της, μέχρι λιποθυμίας, και τελικά τους έκαψε ζωντανούς.

Η θεία και ο ανιψιός που καμένοι μέσα στο σπίτι τους στην Αίγινα

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η λεία του ανερχόταν περίπου στα 800.000 ευρώ. Τα δύο θύματα είχαν καεί από τη μέση και πάνω, ενώ στον χώρο που βρέθηκαν, στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, υπήρχαν τοπικά σημεία που είχαν καεί από τη φωτιά

Η εγκληματική ενέργεια, τότε, αποδιδόταν στο γεγονός ότι είχαν επιβληθεί τα capital controls στην Ελλάδα και η άτυχη γυναίκα είχε μαζέψει τις οικονομίες της στο σπίτι από την τράπεζα.