Καβάλα:Τα 5 κρίσιμα λεπτά μέχρι ο πιλότος να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους στην Καβάλα, όπου περιγράφει τι συνέβη λίγο πριν πάρει φωτιά το αεροσκάφος. 

Συντριβή αεροσκάφους: Αρχίζει η απομάκρυνση ή εξουδετέρωση των βλημάτων

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αφού αναφέρει τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε για την πορεία του αεροσκάφους και τον τελικό προορισμό, προχωρά στην αποκάλυψη ενός στοιχείου ιδιαίτερα σημαντικού, καθώς ο Ουκρανός κυβερνήτης δε ζήτησε από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε πρόβλημα, την άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Τι αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 

Στον Ελληνικό εναέριο χώρο εισήρθε στις 22:09 τοπική ώρα. Το αεροπλάνο στις 22:37 ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας ότι λόγω προβλήματος (operation reasons) δεν θα συνεχίσει για το τελικό του προορισμό και ότι θα γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

Καβάλα: Ακούστε τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν πέσει το αεροπλάνο

Στις 22:42 πετώντας ανατολικά της Χαλκιδικής ενημέρωσε τους Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην προσέγγιση Θεσσαλονίκης ότι έχει πρόβλημα στον κινητήρα νούμερο τέσσερα (4) αναφέροντας: may day φωτιά στον κινητήρα τέσσερα. 

Δηλαδή παρατηρούμε ότι πέρασαν 5 κρίσιμα λεπτά από την στιγμή που ο κυβερνήτης ζήτησε τελικά  να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Χρόνος σίγουρα κρίσιμος για το πως εξελίχθηκε η κατάσταση, και προφανώς μέσα στο αεροσκάφος ίσως να επιχειρούσαν να επιλύσουν την βλάβη με ίδια μέσα, κάτι που τελικά αποδείχθηκε μοιραίο.