Μαίνεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Εντολή εκκένωσης του Μύτικα

Κάηκαν σπίτια - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Εικόνες από τη φωτιά - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Πόρτο Γερμενό, η οποία καίει δασική έκταση και αρχίζει να παίρνει έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί σπίτια, ενώ βρίσκεται και κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του κάστρου.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι του Μύτικα έλαβαν μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού.

φωτιά Πόρτο Γερμενό

φωτιά Πόρτο Γερμενό - κάηκαν σπίτια

Την ίδια ώρα, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Βίλα και Αλεποχώρι έχουν διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές γίνονται για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη φωτιά. Η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί μετά τις 19.30, σύμφωνα με πληροφορίες.

φωτιά τώρα Αττική

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, 6 ομάδες πεζοπόρων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα εκτελεί χρέη εναέριου συντονισμού, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού της Πυροσβεστικής Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

φωτιά πόρτο γερμενό

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επί της επαρχιακής οδού Οινόης-Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Πόρτο Γερμενό
  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βίλιων από το ύψος της οδού Πέυκων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψαθά.

πορτο γερμενο φωτια 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top